80 Yasindaki Hasta Sokaklarda Sedyeyle Tasindi

Izmir’in Selçuk ilçesinde, ambulansla hastaneye kaldirilan ve tedavisi sonrasinda taburcu edilen 80 yasindaki yatalak ve Alzheimer hastasi kadin, iddiaya göre ambulans verilmeyince sokaklarda sedye ile evine tasindi. Izmir Il Saglik Müdürlügü, konuyla ilgili inceleme baslatildigini söyledi.

80 Yasindaki Hasta Sokaklarda Sedyeyle Tasindi
Edinilen bilgiye göre, 80 yasinda yatalak ve yüksek kiloda olan Gülser Mert, titreme geçirerek evde fenalasti. Bunun üzerine ailesi hemen 112 ekiplerine haber verdi. Tolga Mert, teyzesini iki görevliyle beraber güçlükle sedye yardimiyla ambulansa bindirdi ve Selçuk Devlet Hastanesine götürdü. Ayni zamanda Alzheimer hastasi olan Gülser Mert isimli kadin, tedavisinin ardindan taburcu edildi. Aile, tekrar 80 yasindaki hastanin eve götürülmesi için ambulans istedi ama talebi reddedildi.

Sedye ile sokaklarda tasindi

Aile, yatalak ve yüksek kiloda olan Gülser Mert’i taksiye de bindiremedi. Daha sonra 80 yasindaki kadin hasta, yatirildigi sedye ile Selçuk sokaklarinda 15 dakika boyunca evine tasinmak zorunda kalindi.

Normalde eve götürülmesi için ambulans verilmeyecegini bildiklerini ifade eden Tolga Mert, hastalarinin yatalak oldugunu, yasli oldugunu ve bu nedenle ambulans istediklerini, sogukta sedyeyle sokaklarda tasimak zorunda kaldiklarini ifade etti.

Tolga Mert, duruma tepki gösterdi.
Kaynak: İHA