Yasasaydi Gazeteci Olacakti

Antalya’da cesedi parçalara ayrilarak vahsi bir cinayete kurban giden Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümü 3’üncü sinif ögrencisi Azra Gülendam Haytaoglu’nun Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yasayan ailesi 10 Ocak Dünya Çalisan Gazeteciler gününde ziyarete gelen IHA muhabirine tesekkür edip Azra’nin odasinin kapisini IHA’ya açti.

Yasasaydi Gazeteci Olacakti
Antalya’da kaybolduktan 5 gün sonra cesedi 13 parçaya ayrilmis sekilde ormanlik alanda bulunan ve Mustafa Murat Ayhan adli kisi tarafindan vahsice öldürüldügü ortaya çikan Akdeniz Üniversitesi Iletisim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3’üncü sinif ögrencisi Azra Gülendam Haytaoglu’nun Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yasayan ailesi 10 Ocak Dünya Çalisan Gazeteciler günü dolayisiyla gazeteciler gününü kutlayip Azra’nin yasadigi odayi IHA’ya açti. Yastiginin bas ucunda Azra’nin kokusunu almak için elbiseleri ile uyuyan anne Mezide Haytaoglu Gazeteciler gününde kendilerini ziyaret eden Ihlas Haber Ajansi Osmaniye Muhabiri Selçuk Savran’a tesekkür ederek, “Kizim bizim evimizin nesesiydi. Kendi küçük ama yüregi çok büyüktü. Su anda 3 tane sakinlestirici ilaçla ayakta duruyorum. Ben resimlerini görmeden dayanamiyorum. Kokusunu almadan dayanamiyorum. Ablasi tüm elbiselerini yikamis. Sadece bir pijamasi ve bir çorabi yikanmadan duruyor. Onlari basucumda yastigimin altina koyuyorum kizimin kokusunu aliyorum. Imkanim olsa kizimi evimin bahçesine gömer her gün onunla yatar kalkardim. Inanin soba kuramadim çocugum toprakta yatiyor diye. Küçük çocugum var üsür diye soba kurdum. Benim kizim buz gibi kara toprakta yatiyor ben nasil sicak soba basinda durayim. Öncelikle Cumhurbaskanimiza, Devlet Bahçeli’ye, Süleyman Soylu’ya, Aile Bakanimiza çok tesekkür ediyorum. Bu zor sürecimizde hep yanimizda oldular” seklinde konustu.

Azra’nin gözü yasli babasi Mustafa Haytaoglu ise “Öncelikle tüm ulusal ve yerel basinin 10 Ocak gazeteciler gününü kutluyorum. Kizim gazetecilik bölümünde 3’üncü sinifa geçmisti. Iyi bir ögrenciydi idealleri hayalleri vardi. Ne yazik ki bir cani kizimin hayallerini karartti. Su anda içinde bulundugumuz yer kizimin odasi. Ben bu odaya kizimin yanina susadin mi aciktin mi diye girerken simdi kizimin kokusunu almak için giriyorum. Ve resimlerinden esyalarindan gözümü kaçiriyorum. Kizimin 13 Aralik’ta mahkemesi oldu. Türkiye’nin her yerinden akin akin avukatlar geldi. Kadin haklari savunuculari dernekler geldi, vatandaslar geldi. Ama mahkeme salonu çok küçüktü. Kizimin davasi çok büyük. Davamiza katilan herkese çok tesekkür ediyorum. Tekrar tüm gazetecilerin gününü kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA