Karaman'da Yanan Bisküvi Fabrikasindaki Hasarin Boyutu Gün Agirinca Ortaya Çikti

Karaman’da yangin sonrasi alevlere teslim olan bisküvi fabrikasindaki hasarin boyutu gün agirinca ortaya çikti. Kontrol altina alinan ve bazi kisimlardan hala dumanlarin yükseldigi fabrikadaki zararin milyonlarca lira oldugu tahmin ediliyor.

Karaman'da Yanan Bisküvi Fabrikasindaki Hasarin Boyutu Gün Agirinca Ortaya Çikti
Yangin, dün saat 21.00 siralarinda Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir bisküvi fabrikasinda çikti. Alevlere teslim olan yangin sonrasi olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Karaman Belediyesine ait itfaiye ekipleri alevlere müdahale ederken, Konya ve Eregli ilçesi ile orman ve yakin ilçe ve belde belediyelerinden de takviye itfaiye ekipleri istendi. Polis ekipleri fabrika çevresinde güvenlik önlemi alirken, polis TOMA araci da yangina müdahale etti. Saat 02.00 siralarinda kontrol altina alinan yangin sabah saatlerine kadar devam eden sogutma çalismalarinin ardindan tamamen söndürüldü.

Milyonlarca lira zarar

Karton kutu ve yaglarin bulundugu bölümde basladigi tespit edilen yanginin kisa sürede tüm fabrikayi sardigi ögrenildi. Yanginda idari bölümün disinda fabrikanin her yeri yanarak zarar gördü. Yangin söndürülmesine ragmen bazi kisimlarda hala dumanlarin yükseldigi ve bu sebeple itfaiye ve polis ekiplerinin hasar tespiti yapabilmek için içeriye giremedikleri belirtildi. Vardiya sistemine göre yaklasik 300 isçinin çalistigi fabrikada, pazar günü olmasi nedeniyle kimsenin bulunmadigi ve bu sebeple kimsenin zarar görmedigi kaydedildi. Yanginin söndürülmesinin ardindan kent disindan gelen itfaiye ekiplerinin bölgeden ayrildigi, sadece tedbir amaciyla 3-4 tane itfaiye aracinin ve polis ekiplerinin olay yerindeki bekleyisi sürüyor. Henüz hasar tespiti yapilamayan fabrikadaki yangin sonrasi zararin milyonlarca lira oldugu tahmin ediliyor.
Kaynak: İHA