Van Valisi Bilmez, Yeni Yila Nöbette Olan Güvenlik Güçleriyle Girdi

Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, vatandasin huzurlu ve güvenli sekilde yeni yila girmesi için görev basinda bulunan güvenlik güçleri ile 112 acil servis personelini ziyaret etti.

Van Valisi Bilmez, Yeni Yila Nöbette Olan Güvenlik Güçleriyle Girdi
Van Valisi Bilmez, yeni yil dolayisiyla beraberindeki Il Jandarma Komutani Tuggeneral Hüseyin Bekmez, Il Emniyet Müdürü Atanur Aydin, Gevas Kaymakami Hamit Genç ile birlikte kentteki kamu kurumlari ve arama noktalarinda görevli güvenlik güçlerini ziyaret etti. 2022 yilina saatler kala beraberindekilerle birlikte ilk olarak Büyüksehir Belediyesi Gevas Santiye Alanini ziyaretini gerçeklestirdi. Daha sonra Gevas ilçesindeki Balaban uygulama noktasindaki jandarma ekiplerini ziyaret etti. Burada ikram edilen çorbayi güvenlik güçleriyle içen Vali Bilmez, hatira fotografinin ardindan Edremit ilçe girisindeki uygulama noktasina geçti. Burada da polisin yeni yilini kutlayan Vali Bilmez, sonrasinda ise 112 Çagri Merkezine geçti.

Burada Vali Bilmez ve beraberindeki esi Meral Bilmez ile protokolü; Tusba Kaymakami Furkan Duman, AFAD Müdürü Ali Ihsan Körpes, 112 Acil Çagri Merkezi Müdürü Yadigar Ergül ve Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskani Abdulilah Arvas karsiladi. Vali Bilmez, Van 112 Acil Saglik Hizmetleri Komuta Kontrol Merkezinde çagrilari karsilayan personelin yeni yilini kutladi.

“2 bin 770 personel görev basinda”

Burada açiklamalarda bulunan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, arama noktalarinda hem jandarma hem de polis ekiplerini ziyaret ederek yeni yillarini kutladiklarini belirtti.

Vali Bilmez, “Kentimizde asayisin saglanmasi için jandarma, emniyet ve güvenlik korucularimizdan olusan 239 ekip, 2 bin 770 personel görev basindadir. Insallah kazasiz, belasiz bir sekilde yeni yila girecegiz. Su an 112’deyiz ve anormal bir durum yok. Tüm yollarimiz trafige açik ve bir kazamiz da yok. 2022 yili hem ilimiz hem de ülkemiz için daha güvenli, huzurlu, pandemiyi asmis, ekonomik istikrari yakalamis bir yil olur” dedi.

Vali Bilmez ve beraberindekiler daha sonra geçtigi Van Egitim ve Arastirma Hastanesinde kendisini Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioglu ve Hastanesi Bashekimi Dr. Ögr. Üyesi Kamil Yavuzer karsiladi. Vali Bilmez ve esi Meral Bilmez burada da 2022 yilinin ilk dakikalarinda dünyaya gelen bebekleri ve ailelerini ziyaret etti.
Kaynak: İHA