Türksat 5B Uzaya Çikmadan Ilk Anlasmasi Imzalandi

Türksat AS ile Inmarsat arasinda imzalanan stratejik is birligi anlasmasi ile Inmarsat GX servisleri Türkiye’de Türksat 5B uydusu üzerinden saglanacak.

Türksat AS, yil sonunda uzaya gönderilmesi planlanan Türksat 5B uydusu için ilk anlasmasini imzaladi. Türksat AS ile Inmarsat arasinda imzalanan stratejik is birligi anlasmasiyla Inmarsat GX servisleri Türkiye'de Türksat 5B uydusu üzerinden gerçeklestirilecek.

Söz konusu anlasma Türksat AS Uydu Hizmetleri Genel Müdür Yardimcisi Dr. Selman Demirel ile Inmarsat Teknolojiden Sorumlu Baskan Yardimcisi Dr. Mark Dickinson tarafindan ABD'nin baskenti Washington DC'de düzenlenen dünyanin en büyük uydu fuari Satellite 2021’de imzalandi.

Imza törenine Ulastirma ve Altyapi Bakan Yardimcisi Ömer Fatih Sayan ve Türksat AS Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok sahitlik etti.

Selman Demirel, törende yaptigi konusmada, anlasmanin küresel anlamda iyi bir isbirligi olacagini söyledi. Demirel, Türksat AS’nin anlasmayla Inmarsat ile ortak küresel kapasite yaratma firsati bulacagini dile getirdi.

Dr. Mark Dickinson da sirketin Türksat ile iliskilerini gelistirmek istedigini ifade etti.

Türkiye ve bölgedeki kullanicilarin ihtiyaçlarini karsilamak için Türksat AS’nin kapasitesinin kendileri için çok önemli oldugunu vurgulayan Dickinson, "Bu, Inmarsat'in Global Xpress KA bant agini genisletmesi için gerçekten önemli bir adim. Iyi bir çözüm bulmak için is birligi içinde çalistik ve bu iliskinin çok uzun sürecegini umuyoruz." dedi.

Türksat AS ile Inmarsat arasinda yapilan stratejik is birligi anlasmasi ile Inmarsat GX servisleri ve altyapisi Türkiye'de Türksat 5B uydusu üzerinden saglanacak. Firmalar arasi daha önce imzalanan stratejik is birligi anlasmasi ile Inmarsat global servisleri Türksat tarafindan Tier-1 olarak müsterilere sunulabilirken ek olarak anlasilan bu yeni is birligi çözümüyle Inmarsat GX servisleri Türksat 5B uydularindan ve Türkiye’de bir altyapiyla saglanabiliyor olacak.

Kaynak: AA