Fransa'da Barinma Vaadiyle Tahliye Edilen Evsiz Göçmenlerin Bazilari Gözalti Merkezine Götürülmüs

Fransa'da Paris ve Ile-de-France Valiligi önünden barinma vaadiyle geçen hafta cumartesi günü tahliye edilen 1200'den fazla evsiz ve göçmenden 670'inin zorla Ile-de-France disina çikarildigi, 11'inin gözalti merkezine götürüldügü ortaya çikti.

Göçmenlere yardim dernegi Utopia 56'nin da yer aldigi Collectif Requisitions adli olusumdan yapilan açiklamada, Paris ve Ile-de-France Valiligi önündeki Andre-Citroen Parki'nda çadir kuran 1204 evsiz göçmenin 3 gece kaldiktan sonra 4 Eylül Cumartesi tahliye edildigi hatirlatildi.

Açiklamada, bu kisilerden 540'ina Ile-de-France bölgesinde barinma saglandigi ve 670'inin ise bu bölge disindaki özellikle Besançon, Dijon, Rennes, Strasbourg, Sarrebourg, Rouen, Lille ve Metz kentlerine zorla götürüldügü belirtildi.

Tahliye edilen evsizlere önceden bilgi verilmedigi vurgulanan açiklamada, evsizlerin yasadiklari yerlerden, is yerlerinden ve çocuklarinin okulundan zorla uzaga götürüldügü ifade edildi.

Açiklamada, "Devlet, nakledilen kisilerin gidecekleri yer hakkinda ihmal göstererek yalan söyledi, bu kisilerin izni önceden alinmaliydi." ifadesi kullanildi.

- Otobüsten indirilenlerden bazilari gözalti merkezine götürüldü

Tahliye edilenlerin bulunduklari bazi otobüslerin polisler tarafindan karsilandigi kaydedilen açiklamada, belgeleri bulunmayanlardan Fransa'yi terk etmelerinin istendigi ve en az 11 kisinin ise gözalti merkezine götürüldügü ifade edildi.

Açiklamada, devletin evsizlere barinma saglamak yerine, belgesiz kisilerin barinma hakkini kullanmasini engellemeyi, siginmacilarin barinma hakkini kaybetmesine yol açmayi seçtigine isaret edilerek, cuma günü Paris'te protesto gösterisi çagrisi yapildi.

Kaynak: AA