VIOP'ta Endeks Kontrati Haftaya Yükselisle Basladi

Borsa Istanbul Vadeli Islem ve Opsiyon Piyasasi'nda (VIOP) ekim vadeli BIST 30 endeksine dayali kontrat, haftaya yükselisle baslamasinin ardindan 1.615 puanda dengelendi.

Ekim vadeli endeks kontrati, en yüksek 1.616,25 puani görmesinin ardindan önceki normal seans kapanisinin yüzde 0,4 üzerinde, 1.615,00 seviyesinden islem görüyor.

Cuma günü, satis agirlikli bir seyir izleyen endeks kontrati, normal seansi önceki kapanisa göre yüzde 0,9 azalisla 1.608,75 puandan tamamladi. Endeks kontrati, aksam seansinda ise yatay seyretti.

Analistler, yeni haftada gözlerin Avrupa Merkez Bankasi'nin (ECB) para politikasina iliskin kararlarina çevrildigini kaydederek, Avro Bölgesi'nde enflasyonist baskilar nedeniyle ECB üyelerinin açiklamalarinda tonun sahinlestigini ve varlik alim programlarinda degisiklik yapilabilecegine iliskin beklentilerin arttigini söyledi.

Çin'de kredi kanallarinin olabildigince etkin kullandirilmaya çalisilacagina iliskin açiklamalar ve Japonya'da yeni yönetimle birlikte yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla daha güçlü mücadele edilecegi beklentisinin küresel risk istahini artirdigini ifade eden analistler, söz konusu haber akisiyla pay piyasalarinin haftaya alicili basladigini bildirdi.

Analistler, bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt disinda ise Avro Bölgesi'nde yatirimci güveninin takip edilecegini aktararak, teknik açidan endeks kontratinda 1.635 seviyesinin direnç, 1.600 puanin destek olarak öne çiktigini belirtti.

Kaynak: AA