GÜNCELLEME 2- Muammer Kaddafi'nin Oglu Sadi Kaddafi Serbest Birakildi

BASBAKAN DIBEYBE'NIN AÇIKLAMASI EKLENDI.

Libya'nin devrik lideri Muammer Kaddafi'nin oglu Sadi Kaddafi serbest birakildi.

Güvenlik kaynaklari AA muhabirine yaptigi açiklamada, Sadi Kaddafi (48) ve Muammer Kaddafi'nin özel kalem müdürlügünü yapan Ahmed Ramazan'in Trablus'ta tutuklu bulunduklari hapishaneden serbest birakildigini belirtti.

Kaynaklar, Sadi'nin, Libya Bassavciliginin karari ve Basbakan Abdulhamid Dibeybe'nin onayi ile serbest birakildigini aktardi.

Sadi'nin özel uçakla Türkiye'ye hareket etmek üzere ülkeden ayrildigi belirtildi.

Baba Kaddafi döneminde ülkenin sportif faaliyetlerinin yönetiminde yetkileri bulunan Sadi, ayni zamanda Libya ulusal futbol takiminda oynuyordu.

Sadi Kaddafi, 2011'de Kaddafi rejiminin çöküsünden sonra Nijer'e kaçti ancak 2014'te Libya makamlarinin girisimleri sonucu, Libya Futbol Federasyonu baskanligi döneminde "zorla zimmetine para geçirmek" suçlamasiyla yargilanmak üzere Libya'ya getirildi.

- Basbakan Dibeybe: "Uzlasi saglamadan yol alamayiz"

Libya Basbakani Abdulhamid Dibeybe, sosyal medya hesaplarindan yaptigi açiklamada, tahliye kararini dogruladi.

Dibeybe, açiklamasinda, "Uzlasi saglamadan yol alamaz; hukuku uygulamadan, kuvvetler ayriligi ilkesine saygi duymadan, yargi usul ve kararlarina uymadan da devletin dirligini tesis edemeyiz. Bu temelde, "Sadi Kaddafi" adli vatandas, Bassavcilik tarafindan kendisi hakkinda yayinlanan tahliye kararinin uygulanmasiyla bugün serbest birakildi." ifadelerine yer verdi.
Kaynak: AA