Amasya'da Yeni Egitim Ögretim Yili Basladi

Amasya'da okullarda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri alinarak 2021-2022 egitim ögretim yilina baslandi.

Ilk ve orta dereceli egitim kurumlarinda ögrenim gören ögrenciler sabahin erken saatlerinde okullarin önünde toplandi. Kovid-19 önlemleriyle siniflarina alinan ögrenciler, yeni egitim ögretim yilinin ilk dersine girdi.

Amasya Valisi Mustafa Masatli ve Il Milli Egitim Müdürü Ömer Coskun, Türk Telekom Imam Hatip Ortaokulu ve 12 Haziran Anadolu Lisesini ziyaret ederek, ögretmen ve ögrencilerle bir araya geldi.

Siniflari gezen Vali Masatli, il genelindeki tüm okullarda gerek hijyen, gerekse maske kullanimi ve sosyal mesafeye uyulmasi için tüm tedbirlerin alindigini söyledi.

Büyüyen ve gelisen Türkiye'nin uluslararasi alanda daha güçlü bir sekilde temsil edilmesinin iyi yetismis insan gücüne bagli oldugunu dile getiren Masatli, sunlari dile getirdi:

"Bu da çocuklarimizin nitelikli bir egitim almasiyla mümkündür. Gelecegin mimari ögretmenlerimize bu hususta çok is düsmektedir. Ögretmenlerimizin bu mesakkatli ve kutsal görevlerini özveriyle icra edeceklerine yürekten inaniyorum. Evlatlarimiz için hedeflenen basarilara ancak ögretmen ögrenci ve veli isbirligiyle ulasabiliriz. Güçlü Türkiye'mizin teminati olan çocuklarimizin egitimine hep birlikte katki sunmaliyiz. Bu düsüncelerle 2021-2022 egitim ve ögretim yilinin ilimize, ülkemize ve egitim camiamiza hayirli olmasi dileklerimle, ögrenci ve ögretmenlerimize basarilar diliyorum."

Asilarini henüz yaptirmamis velileri, ögrencilerin okullarina saglikli sekilde devam edebilmesi ve toplumsal bagisikligin güçlenmesi adina asi olmaya davet eden??????? Vali Masatli, konusmasinin ardindan okullarda alinan önlemleri inceledi, ögrencilere çikolata ikraminda bulundu.

Kaynak: AA