Türkiye, Irak'taki Terör Saldirilarini Siddetle Kinadi

Disisleri Bakanligi, Irak'in Kerkük vilayetinde bulunan Resit ile Musul vilayetine bagli Mahmur ilçelerinde Irak güvenlik güçleri ile DEAS'li teröristler arasinda çikan çatismalarda en az 15 Irak güvenlik görevlisinin yasamini yitirdigi saldiriyi siddetle kinadi.

Bakanliktan yapilan açiklamada, Irak'in Kerkük vilayetine bagli Resit ile Musul vilayetindeki Mahmur ilçelerinde bugün Irak güvenlik güçleri ile DEAS'li teröristler arasinda çikan çatismalarda en az 15 Irak güvenlik görevlisinin hayatini kaybettiginin üzüntüyle ögrenildigi belirtildi.

Açiklamada, "Bu menfur terör saldirilarinda hayatini kaybeden Irak güvenlik görevlilerine Allah'tan rahmet, yaralilara acil sifalar diliyor, dost ve kardes Irak halki ile hükümetine taziyelerimizi sunuyoruz." ifadesine yer verildi.

Irak'ta huzur ve güvenligi hedef alan bu hain terör saldirilarinin siddetle kinandigi vurgulanan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Komsumuz Irak'in terörle mücadelesinde dayanisma içinde bulundugumuzu ve her türlü destegi saglamaya hazir oldugumuzu bir kez daha vurguluyoruz."

Kaynak: AA