Meram'da Yerli Ve Milli Tohumlar Lezzetli Ürünlere Dönüsüyor

KOP destegi ile Meram Belediyesi, Karatay Ziraat Odasi ve Konya Sebze Üreticileri Birligi'nin ortakliginda hayata geçirilen Sebze Fidesi Üretim Tesisinde, üretilen fideler lezzetli mahsullere dönüsüyor.

Meram Belediye Baskan Mustafa Kavus, vatandaslarin daha saglikli ve kaliteli ürünlerle bulusmasi için çalistiklarini kaydederek, "Göreve geldigimizde faaliyete geçirdigimiz Konya Fide Merkezimizde yaklasik 2 yillik süreç geride kaldi. Burasi sehrimizin ilk ve tek fide merkezi. Daha önce yaklasik 120 milyon fide Konya disindan temin ediliyordu. Bu rakamin yüzde 10-15'i oranindaki fideyi bu tesiste üretmek üzere yola çiktik. 2 yildir da Konya iklimine ve topragina uygun bir sekilde hizli bir üretim gerçeklestiriyoruz. Bu fidelerle de lezzetli mahsullerimizi aliyoruz." dedi.

"KOP ile Ata Tohumlari Nesilden Nesile" projesi hakkinda da bilgi veren Baskan Kavus, *KOP’un destekledigi projemizde Tarim Il Müdürlügü, Sebze Üreticileri Birligimiz, Karatay Ziraat Odamiz ve Meram Belediyemizle birlikte yeni bir sera olusturuyoruz. Bu serada, Konya ve civarindaki bütün ilçelerden ata tohumlarini çogaltacagiz. Su ana kadar 70’e yakin tohum topladik. Seramizi kis döneminde hazirlayacagiz ve önümüzdeki dönemle birlikte ata tohumlarimizi ekmeye baslayacagiz. Bu fidelerden tohumluk için ayirarak çogaltacagiz." diye konustu.

Konya Merkez Sebze Üreticileri Birligi Temsilcisi Ali Ihsan Uyanik ise "Fide merkezinden elde ettigimiz fideleri yetistirdik. Hastaliklara dayanikli mahsullerimizi yaklasik 20 gün erken topladik. Kaliteli ürünler elde ederek kazancimizda da artis yasadik. Emegi geçen herkesten Allah razi olsun. Baskanimiz Mustafa Kavus'a verdigi destek dolayisiyla ayrica tesekkür ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA