Eregli'ye Bu Yil 53 Milyon Liralik Yatirim Yapilacak

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Eregli'de vatandaslarla ve esnafla bir araya gelerek ilçedeki yatirimlari inceledi.



Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Eregli ziyareti kapsaminda ilk olarak Konya Büyüksehir Belediyesi Çalisma Ofisi'nde ilçe yatirimlarinin degerlendirildigi bir toplanti yapan Altay, daha sonra AK Parti Eregli Ilçe Baskani Zübeyir Dursun ile ilçe esnafini ziyaret ederek, hayirli isler temennisinde bulundu. Karsilastigi çocuklarla da sohbet eden Altay, onlara hediyeler dagitti.

Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapimi sürdürülen Alhan Mahalle yolunda incelemelerde bulunan Altay, sorumluluk alanlarinda bulunan yollarin genisliklerini artirarak, merkez standardina getirdiklerini söyledi.

Ilçelerin standardini Büyüksehir standardina getirmek için sahada yogun sekilde çalistiklarini dile getiren Altay, Eregli'de bu yil 23 milyon lirasi KOSKI'nin, 30 milyon lirasi da Büyüksehir Belediyesi'nin olmak üzere toplamda 53 milyon liralik bir yatirim gerçeklestireceklerini kaydetti.

Altay, "KOSKI'miz özellikle Cinler ve Çömlekçi mahallelerinde 22 bin 600 metre kanalizasyon hatti dösedi. Büyüksehir olarak su an itibariyle 30 kilometrelik yol planlamasi yapmistik, 16 kilometresi tamamlandi, geri kalan bölümde de yogun sekilde çalisiyoruz. Insallah bu yil bitmeden tamamlamis olacagiz. Yollarin hem genisliklerini artiriyor hem de merkez standardina getiriyoruz." dedi.

Özellikle ilçe merkezi disindaki mahallelerde daha önce 100 bin metrekare parke sözü verdiklerini, su ana kadar 10 mahalleyi tamamladiklarini ve 10 mahallede de yogun bir çalisma yürüttüklerini aktaran Altay, sunlari kaydetti:

"Insallah sözümüzü yerine getirerek 100 bin metrekare parkeyi de bu yil tamamlamis olacagiz. Yine ilçemize sözünü verdigimiz yari olimpik yüzme havuzunun ihalesini insallah ekim ayinin ilk yarisinda yaparak, bu yil içinde yarim olimpik yüzme havuzuna da baslamayi arzu ediyoruz. Eregli'nin kuzey ve güney girislerindeki refüjleri karayollarindan devraldik ve bir hat olarak refüjlerin düzenlemesini eylül ayinin ilk haftasinda ihalesini yaparak, Eregli'ye yakisir, gelenlerin Konya'ya ve Eregli'ye geldigini hissedecekleri bir düzenleme gerçeklestiriyoruz. Ayrica yeni hal ve kamyon garajiyla ilgili planlama süreçleri devam ediyor. Insallah önümüzdeki aylarda 5 binlik planlarini yapiyoruz. Bir taraftan hal esnafimizla, bir taraftan kamyoncu esnafimizla görüserek yeni projelerimizi sekillendirdik. Insallah yil tamamlandiginda Eregli'mize 53 milyon liralik hizmeti kazandirmis olacagiz. Eregli’mizin tamaminda gece gündüz demeden çalisiyoruz."

-ALTAY, Eregli'de domates hasadina katildi

Altay, Asiklar Mahallesi'nde 90 dekarlik domates tarlasini da ziyaret ederek, isçilerle birlikte domates hasadina katildi.

Konya Ovasi'nin her yerinde farkli bir üretimin oldugunu ifade eden Altay, "Domates hasadina sahitlik ettik. Çalisanlarimiza yardim ettik. Burada toplanan domatesler özellikle kurutularak ihracata gönderiliyor. Konya tam bir tarim merkezi. Biz de tarimin gelismesi için ciddi bir caba sarf ediyoruz. Konya Ovasi üretiyor, Türkiye doyuyor. Insallah çiftçimizin her zaman yaninda olmaya devam edecegiz." diye konustu.???????

Kaynak: AA