Datça'da Yapilan Sanayi Agaci Heykeli Tartismaya Neden Oldu

Mugla'nin Datça ilçesinde sanayi girisine yapilan heykel, tartisma konusu oldu.

Heykeltras Elbruz Denge tarafindan ilçedeki sanayinin girisine konulmak üzere 3 metre yüksekliginde, 5 ton agirliginda "Sanayi Agaci" heykeli yapildi.

Dallarinda meyve olarak sanayi esnafinin çalismalarinda kullandigi is aletlerinin tasvir edildigi heykel, düzenlemesi yapilarak sanayi girisine yerlestirildi.

Datça Belediye Baskani Gürsel Uçar'in da yer aldigi heykel açilisi, sanayi esnafinin katilmamasi nedeniyle ertelendi. Heykel açilisinin ertelenmesi ise sosyal medyada gündem oldu.

AK Parti Mugla Il Baskani Kadem Mete sosyal medya hesabindan "CeHaPe'nin sanayi devrimi Sanayi Agaci" ifadesini kullanarak heykelin fotografini paylasti.

Datça Belediye Baskani Gürsel Uçar, gazetecilere, heykeltras Elbruz Denge tarafindan sanayi esnafina hediye olmasi için hazirlanan ve kendilerinin de projeden mutluluk duydugu agacin sanayi girisine yerlestirildigini söyledi.

Hazirlanan agaca sanayi esnafinin islerinde kullandigi aletlerin asilarak sergilendigini belirten Uçar, "Heykeli hazirlayan arkadaslar sanayi esnafina geç haber vermisler. Ben de kendilerine neden acele ettiklerini gerekirse bir hafta sonra da açabilecegini söyledim. Ama 'sanayi yakin, arkadaslari çagiririz' dediler. Haberlerde 'kimse katilmadi' deniliyor ancak 10-15 esnafimiz yine geldi. Eger önceden haber verilse diger esnaflarimiz da katilirdi." diye konustu.

Uçar, açilisin belediyeyle alakali olmadigini ancak olayin kendilerine mal edildigini iddia etti.

Kaynak: AA