TVHB Baskani Ali Eroglu Açiklamasi 'Meslegimize Zarar Veren Hiçbir Konuya Imza Atmayacagiz'

Türk Veteriner Hekimleri Birligi Merkez Konseyi (TVHB) Baskani Ali Eroglu, konsey olarak gelecegi planlama ve çözüm önerileri sunma yaklasimini benimsediklerini belirterek, "TVHB bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da veteriner hekimlere ve meslegimize zarar veren hiçbir konuya imza atmayacaktir." degerlendirmesinde bulundu.

TVHB'nin 56 ilin veteriner odalari baskanlarinin katilimiyla düzenledigi "Oda Baskanlari Toplantisi" Ankara'da gerçeklestirildi.

Burada konusan Eroglu, TVHB olarak biz bugüne kadar 40'tan fazla ili ziyaret ettiklerini ve oralarda tedavi hizmeti veren veteriner hekimlere hizmet plaketi verdiklerini hatirlatti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle bu ziyaretlerine ara vermek zorunda kaldiklarini kaydeden Eroglu, "Normallesme sonrasi veteriner hekim arkadaslarimizin da asi olmasiyla ziyaretlerimize devam etmeye basladik. Hiçbir ilimizde herhangi bir olumsuzlukla karsilasmadik." ifadelerini kullandi.

Salgin sürecinde veteriner hekimligin tüm dünyada çok önemli bir noktaya geldigine dikkati çeken Eroglu, sunlari kaydetti:

"Veteriner hekimler gerek hayvan hastaliklariyla mücadelede koruyucu hizmetleri yerine getirmesi açisindan gerekse de tüm alanlardaki gayretleri ile güzel bir algi olusturdular. Bu alginin hep birlikte devam ettirilmesi ve hak ettigi yerlere getirilmesi lazim. Yaptigimiz toplantilarda ve görüsmelerde, bizim bir sinerjiye ihtiyacimiz oldugunu, bir güç birligi olusturmamiz gerektigini ve samimi yaklasimlarla hareket etmemiz gerektigini ifade ettik. Biz bir meslek örgütü olarak meslegimizin yasal olarak hak ve menfaatlerini koruma anlayisiyla bu günlere geldik."

- Kapsayici yaklasimla hareket edilmeli

TVHB'nin yürüttügü islerin yüzde 90'inda muhatap oldugu Tarim ve Orman Bakanligi ile is birligini devam ettirdigine deginen Eroglu, kendileri için önemli konulardan birinin tek saglik oldugunu bildirdi.

Ikinci konunun ise uzmanlik oldugunu belirten Eroglu, "Kamunun yapilandirilmasi ve Veteriner Isleri Genel Müdürlügü kurulmasi, mezun veterinerlerin is imkani için desteklenmesi gerektigi, kirsal kalkinma desteklerinde veteriner hekimlerin yer almasi gibi 8 politika önerisinde bulunduk. 2020 Kurban Bayrami'ndan sonra bu çalismalarimiz gruba iletildi." degerlendirmesinde bulundu.

Eroglu, meslegi kötüleyen konusmalardan kaçinilmasi gerektigine dikkati çekerek, söyle devam etti:

"Meslegimizin temel sorunlari var. Veteriner hekimler saglik meslek grubunun faydalandigi haklardan neden faydalanamiyor? 5510'a göre tehlikeli meslek grubunda yer almasina ragmen fiili hizmet zammini neden alamiyor? Kamuda veteriner hekim neden istihdam edilmiyor? Bunlar hepimizin üzerinde çalismasi gereken konular. Bir meslek dernegimizin baskani toplantinin birinde 'bu meslek bitmistir' dedi. Ben de 'biz meslegimiz bitti dersek kim bitmedi desin' dedim. Kovid-19'dan bu yana veteriner hekimlik gelecegin meslekleri arasinda yer almaya basladi. Hangi planlamalari yapmamiz gerektigi üzerinde konusmaliyiz. Bütün bunlar bizim meslegimize zarar veriyor diye düsünüyorum. TVHB Merkez Konseyi olarak bizim yaklasimimiz, yaninda yer alarak, katki sunarak, gelecegi planlayarak, çözüm önerileri sunarak ve daha kapsayici bir yaklasimla hareket etmemizdir. TVHB bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da veteriner hekimlere ve meslegimize zarar veren hiçbir konuya imza atmayacaktir."

Kaynak: AA