Ida Kasirgasi'nin Vurdugu New Orleans'ta Elektrik Kesintileri Nedeniyle Halk Tahliye Ediliyor

ABD'de Ida Kasirgasi'nin vurdugu Louisiana eyaletine bagli New Orleans kentinde, kasirganin üzerinden 1 hafta geçmesine ragmen hala elektrik kesintilerinin devam etmesi nedeniyle halk bölgeden tahliye ediliyor.

Kategori 4 siddetindeki Ida Kasirgasi'nin 240 kilometreden fazla hizla vurdugu Louisiana eyaletinde elektrik kesintileri sürüyor.

New Orleans Belediye Baskani LaToya Cantrell yaptigi basin toplantisinda, "Elektrikleri geri getirmek için çabalarimiz sürüyor ancak herkes bir anda elektrige kavusamayacak." ifadesini kullandi.

Cantrell, en çok magdur olanlara öncelik vererek kentteki halki tahliye etmeye basladiklarini belirtti.

Kategori 4 siddetindeki Ida Kasirgasi'nin 240 kilometreden fazla hizla vurdugu Louisiana eyaleti ile Mississippi ve Alabama'da 9 kisi ölmüs, binlerce kisinin evi tahribata ugramisti.

Özellikle kasirgadan en fazla etkilenen Louisiana eyaletinde bazi bölgelere yeniden elektrik verilmesinin 3 hafta sürebilecegi açiklanmisti.

Kuzeye ilerlerken yavaslayan ve tropikal firtinaya dönüsen kasirganin neden oldugu yagislar nedeniyle kuzeydogu eyaletlerinde en az 45 kisi hayatini kaybetmisti.

Kaynak: AA