ABD'nin Trablus Büyükelçisi, Libya'da Seçim Kampanyasi Için Anayasal Bir Zemine Ihtiyaç Oldugunu Söyledi

ABD'nin Trablus Büyükelçisi Richard Norland, Libya'da seçim kampanyasi baslatmak için anayasal bir zemine ihtiyaç oldugunu belirtti.

Norland, Libya'da aralik ayinda yapilacak seçimlere iliskin istisare görüsmelerinin yapildigi Fas'in baskenti Rabat'ta, gazetecilere açiklamalarda bulundu.

Norland, "Libya'da seçim kampanyasinin baslamasi gerekiyor, bu yüzden anayasal bir zemine ihtiyaç var. Libya Devlet Yüksek Konseyi ile Temsilciler Meclisi heyetleri, bu zemini olusturmak için çalisiyor. Bu çerçevede istisare görüsmelerinin olumlu sonuçlanacagini umuyorum." dedi.

Libya Devlet Yüksek Konseyi (DYK) ile Temsilciler Meclisi'nden (TM) temsilci heyetler, bugün, seçim yasasini görüsmek üzere baskent Rabat'ta bir araya gelmisti.

Görüsmelerin yarin da devam etmesi bekleniyor.

Libya'da 24 Aralik'ta yapilmasi planlanan seçimler için zaman daralirken taraflar, seçimlerin hukuki kriterlerini düzenleyen anayasal temel konusunda bugüne kadar uzlasiya varamadi.

Libya Devlet Yüksek Konseyi (DYK) Baskani Halid el-Misri, 21 Eylül'de Fas'a bir ziyaret gerçeklestirmisti. Bu ziyaretten iki hafta önce de Libya Temsilciler Meclisi (TM) Baskani Akile Salih, Fas'a gelmisti.

Fas daha önce de Libyali taraflar arasinda 5 tur diyalog görüsmesine ev sahipligi yapmisti.

Kaynak: AA