Lapseki'de Insa Edilecek Millet Bahçesinin Ihalesi Yapildi

Çevre ve Sehircilik Bakanligi Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) tarafindan Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde yapilacak millet bahçesinin ihalesi gerçeklestirildi.



Lapseki Belediye Baskani Eyüp Yilmaz, gazetecilere yaptigi açiklamada, millet bahçesinin 35 bin 525 metrekare alanda insa edilecegini bildirdi.

Bahçede, çocuk oyun alanlari, etkinlik çayiri, otopark alani, bisiklet ve yürüyüs yollarinin olacagini anlatan Yilmaz, millet bahçesinde 19 bin 268 metrekare yesil alanda bin 212 agaç bulunacagini belirtti.

Millet bahçesinin Çanakkale ve Lapseki’ye yeni bir soluk getirecegini vurgulayan Yilmaz, sunlari kaydetti:

"Yaptigimiz projemizle sadece Lapseki’ye degil Çanakkale’ye de hizmet edecegiz. 2022 yilinda Lapseki, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün de hizmete açilmasiyla çok farkli, çok modern yasanabilir bir kimlige bürünecek. Projelerimizin gerçeklestirilmesinde sürekli bizlere destek olan Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum'a, Çanakkale Valisi Ilhami Aktas'a, AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan'a, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoglu'na, TOKI Baskani Ömer Bulut'a ve bu kiymetli projede emegi geçen, destek veren herkese tesekkür ediyorum."

Kaynak: AA