JASAT Kablo Hirsizlarina Suçüstü Yapti

Son haftalarda Balikesir’in Susurluk ve Karesi ilçeleri ile Bursa’nin Mustafakemalpasa ilçelerinde telefon hatlarini keserek kablolarini çalan hirsizlik ekibi Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT) tarafindan suçüstü yakalandi.

JASAT Kablo Hirsizlarina Suçüstü Yapti


Balikesir’in Susurluk ilçesine bagli Demirkapi ve Danaveli mahallelerinde meydana gelen faili meçhul “Enerji ve Nakil Kablo Hirsizligi” olayini ele alan JASAT ekipleri yaptiklari arastirma sonucunda R.G ve I.C’ye suç üstü yapti.

JASAT ekipleri olayi gerçeklestiren aracin ve süphelileri suçüstü yakalamak, hirsizlik olaylarinin devaminin engellenmesi için belirlenen süphelilere takip baslatti. JASAT ekipleri gece 04.00 siralarinda düzenledigi operasyon neticesinde Danaveli Mahallesi yolu üzerinde maddi degeri 250 bin TL olan 2 bin 500 metre bakir kablolari keserek araca yüklendigi esnada suçüstü yapti. Daha önce 3 hirsizlik, 3 uyusturucu suçundan arama kaydi bulunan R.G ile 4 hirsizlik ve 1 uyusturucu suçu bulunan I.C isimli süphelileri 2 adet kablo kesme makasi, merdiven ve eldiven ile birlikte suç aletleriyle birlikte suçüstü yakaladi. Süpheliler sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.
Kaynak: İHA