ABD'de Hastane, Kovid-19 Asisi Olmayan 175 Çalisanini Isten Çikardi

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletindeki hastane zinciri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisi olmayan 175 çalisaninin isine son verdi.

Kuzey Carolina merkezli hastane zinciri Novant Health, Amerikan medyasina yaptigi açiklamada, Kovid-19 asi zorunluluguna uymayan 175 saglik çalisaninin sözlesmelerinin feshedildigini bildirdi.

Saglik kurulusu, tibbi veya dini muafiyeti olan çalisanlari için ise haftalik Kovid-19 testi, kurum içinde N95 maskesi ve göz korumasi kullanmalari zorunlulugunu uygulamaya soktu.

35 bin çalisani bulunan saglik kurulusu, geçen haftaya kadar asi yaptirmayan 375 çalisanina 5 gün ücretsiz uzaklastirma cezasi vererek ekstra zaman tanidigini, buna ragmen asi olmayi kabul etmeyenlerin is sözlesmelerinin iptal edilecegini duyurmustu.

Novan Health, ilk olarak 22 Temmuz'da çalisanlarinin Kovid-19 asisi yaptirmalarinin zorunlu olduguna dair bir duyuru yapmis ve tam olarak asilanmalari için 15 Eylül'e kadar süre tanimisti.

Çalisanlarina Kovid-19 asisini ilk zorunlu kilan Teksas'taki Houston Methodist hastanesi de asiyi reddettigi için 150 saglik çalisanini isten çikarmisti.

ABD Baskani Joe Biden, en az 100 çalisani olan is yerlerinde koronavirüs asisini zorunlu kilarken geçen ay, personelini asilatmayan huzurevi tesislerine yapilan federal yardimlarin kesilecegini açiklamisti.

Kaynak: AA