2. Kusadasi Neopolis Heykel Sempozyumu Basliyor

Kusadasi Belediyesi tarafindan bu yil ikinci kez düzenlenecek olan Uluslararasi Neopolis Heykel Sempozyumu 1 Ekim’de basliyor. 30 Ekim tarihine kadar devam edecek olan sempozyuma Türkiye, Iran, Gürcistan, Estonya, Italya ve Rusya’dan 10 heykeltiras katiliyor.

2. Kusadasi Neopolis Heykel Sempozyumu Basliyor
Kusadasi Belediyesi, Kusadasi Kültür Sanat ve Tanitim Vakfi (KUSAV) ve Mehmet Nuri Göçen Kültür Egitim ve Sanat Vakfi is birliginde düzenlenen 2. Uluslararasi Kusadasi Neopolis Heykel Sempozyumu, Kustur Mevkii’nde bulunan Eski Deve Güresi Arenasi’nda basliyor. Geçtigimiz yil “Kusadasi” temasi ile düzenlenen ve kente 9 heykel kazandiran sempozyum, bu yil “Yasam hakki” temasi ile gerçeklesiyor. Heykeltiras Hakan Sengönül’ün küratörlügünde 30 Ekim tarihine kadar sürecek olan sempozyuma Türkiye’den Çagdas Erçelik, Hanife Yüksel, Kemal Özkan Arslan ve Burak Çizer, Iran’dan Bahman Chegeni, Gürcistan’dan Ivan Guldedava, Estonya’dan Kirill Grekov, Italya’dan Marino Di Prospero, Rusya’dan ise Mikail Sobolev katiliyor. Sempozyumun asistanligini ise Mehmet Ali Demirci ve Hüseyin Ünlü yapiyor.

Çocuklar için kil atölyesi düzenlenecek

Bir ay boyunca mermer bloklari yontarak “yasam hakki” temasi ile sekillendirecek olan 10 heykeltirasin eserleri Kusadasi’nin farkli noktalarinda kalici olarak sergilenecek. Sempozyum kapsaminda 25 Ekim tarihinde çocuklar için kil atölyesi düzenlenecek. Heykellerin yaratim sürecini izlemek isteyen sanatseverler her gün 09.30-18.00 saatleri arasinda sanatçilarin çalismalarini canli olarak izleyebilecek. Çalismalari izlemek isteyenler için her sali günü saat 14.00’de Kusadasi Belediyesi Ana Hizmet Binasi önünden sempozyum alanina ücretsiz servis kalkacak.

Kusadasi Belediyesi Baskani Ömer Günel, Kusadasi’ni kültür ve sanatla anilan modern bir turizm kenti haline getirmek için çalistiklarini belirterek “24’üncü kez kentimizle bulusturdugumuz Altin Güvercin Beste Yarismasi’nin ardindan Neopolis Heykel Sempozyumu gibi önemli bir etkinligi daha gerçeklestiriyor olmanin mutlulugu içerisindeyiz. Tipki geçtigimiz yil oldugu gibi bu yil da sempozyuma katilan heykeltiraslarimizin yapacagi birbirinden güzel heykeller kentimizin farkli noktalarinda sergilenecek. Kusadasi sokaklarini heykeller süsleyecek, kentimiz sanatla güzellesecek” dedi.

Kaynak: İHA