Vezirköprü Belediye Baskani Edis'ten Belediye Önündeki Eylemle Ilgili Açiklama

Vezirköprü Belediye Baskani Ibrahim Sadik Edis, ilçede yasanan eylemle ilgili, "Birtakim uygulama sorunlari gerçek baglamindan saptirilarak art niyetli kimselerce basit siyasi çikarlari ugruna Belediyenin sorumlulugu dillendirilmeye baslanmis, Vezirköprü Belediye Baskanligi siddet içerikli olaylarin hedefi haline getirilmistir." dedi.



Edis, makaminda meclis üyelerinin de katilimiyla düzenledigi basin toplantisinda, ilçede dün yasanan olaylarin kendilerini derinden üzdügünü söyledi.

Belediye hizmet binasi önünde akil ve izan sahibi hiç kimsenin tasvip edemeyecegi olaylar meydana geldigini belirten Edis, Vezirköprü Ovasi'nin 21 Ocak 2017'de Resmi Gazete'de yayimlanarak büyük ova koruma alani ilan edildigini anlatti.

Vezirköprü ilçesine bagli 24 mahalle sinirlari içerisine alinarak Sulama Alanlarinda Arazi Düzenlemesine Dair Tarim Reformu Kanunu kapsaminda uygulama alani ilan edildigini dile getiren Edis, söyle devam etti:

"Buna yönelik Tarim ve Orman Bakanligi Devlet Su Isleri Genel Müdürlügü kontrolünde isin ihalesi yapilmis, 14 Mart 2018'de DSI yetkili ve görevli personellerince ihaleyi alan müteahhit firmaya yer teslimi yapilarak ise baslanilmistir. Yani yaklasik 3,5 yildir bu uygulama Vezirköprü ilçemizde devam etmektedir. Arazi toplulastirilmasi isinin gerek temelinde gerekse uygulamasinda Vezirköprü Belediyesinin hiçbir yetkisi, sorumlulugu ve fiili ilgisi, gözetim ve denetim yetkisi yoktur. Gerçek durum bu iken olaylarin ve çalisma alanindaki birtakim uygulama sorunlari gerçek baglamindan saptirilarak art niyetli kimselerce basit siyasi çikarlari ugruna Belediyenin sorumlulugu dillendirilmeye baslanmis, Vezirköprü Belediye Baskanligi siddet içerikli olaylarin hedefi haline getirilmistir."

Maddi ve manevi tüm imkanlariyla zaman ve mesai mefhumu gözetmeksizin tüm mahalleler ve mahalle sakinlerine hizmet etmek çabasi içinde olduklarini vurgulayan Edis, "Bu azimkar gayretlerimizi örseleyen, mülkiyeti tüm belde vatandaslarina ait kamu binasina ve aracina zarar veren, kamu görevi ifa eden asker ve polis tüm güvenlik görevlileri ile belediye personelimize de yönelen, yasal hiçbir gereklilikle bagdastirilamayacak ilkel saldirganligi siddetle kiniyoruz. Vezirköprü Belediyesi olarak düne kadar oldugu gibi tüm mahallelerimizin her zaman hizmetinde olmaya devam edecegimizi, hiçbir kosulun halkimizdan aldigimiz hizmet, görev ve yetki askimiza engel olamayacagini kamuoyunun bilgisine saygi ile sunariz. Bunun birtakim siyasi çikar bekleyen insanlarin oyunu oldugunu hepimiz izleyerek görüyoruz. Bu, birtakim provokatörlerin oyunudur. Halkimizi sagduyulu olmaya davet ediyoruz. Bundan sonraki yapacagimiz çalismalarla bu olaylarin üzerine giderek, neyin ne oldugunu hep birlikte görecegiz." ifadelerini kullandi.

Vezirköprü ilçesinde dün, 24 mahalleyi kapsayan Arazi Toplulastirma Projesi'ne itiraz eden Adatepe Mahallesi sakinleri belediye binasi önünde eylem yapmis ve belediye binasina zarar vermisti.

Kaynak: AA