Ordu'daki FETÖ Operasyonu Açiklamasi 42 Süpheli Adliyeye Sevk Edildi

Ordu’da, Fethullahçi Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapilanmasi’na (FETÖ/PDY) yönelik Ordu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülen operasyon kapsaminda gözaltina alinan 44 süpheliden 42’si adliyeye sevk edildi. Süphelilerin adliyeye sevki esnasinda yakinlari destek için alkis tuttu.

Ordu'daki FETÖ Operasyonu Açiklamasi 42 Süpheli Adliyeye Sevk Edildi
FETÖ/PDY’nin Ordu’daki yeni yapilanmasina yönelik olarak Ordu Cumhuriyet Bassavciliginin koordinesinde, Ordu Il Emniyet Müdürlügünce yürütülen sorusturma kapsaminda örgüte büyük darbe vuruldu. Adim adim iz sürülen ve hiçbir detayin gözden kaçirilmadigi sorusturmada 16’si KHK’larla ihraç edilmis kamu görevlisi olan 43 kisi ilk etapta gözaltina alindi, sonrasinda ise bir kisinin daha gözaltina alinmasi ile gözalti sayisi 44’e yükseldi. Iletisim dinlemesi, teknik ve fiziki takiple deliller toplanirken örgütün yeni mütevelli, egitim ve kadin yapilanmasi çökertildi. Derinlestirilen sorusturmada FETÖ’nün hücrelerinin hala aktif oldugu da ortaya çikti.

SORUSTURMA 6 AY ÖNCE BASLATILDI

6 ay önce baslayan sorusturma kapsaminda tüm detaylar en küçük ayrintilarina kadar arastirilirken, süphelilerle ilgili Il Emniyet Müdürlügünce iletisim dinlemesi, teknik ve fiziki takip yapildi. Elde edilen deliller FETÖ’nün çirkin ve karanlik yüzünü gözler önüne serdi.

CEZAEVINDEKI ÖRGÜT ÜYELERINE ‘SÜT DAGITIMI’ ADI ALTINDA YARDIM

Ordu Il Emniyet Müdürlügü operasyonu ile süpheliler, Gülyali ilçesinde bir araya geldikleri restoranda himmet olarak aralarinda topladiklari paralarla birlikte suçüstü yakalanarak, gözaltina alindi. Ayrica sorusturma kapsaminda tespit edilen diger süphelilere de es zamanli arama, el koyma ve gözalti islemleri uygulandi. Süphelilerin ev ve isyerlerinde yapilan aramalarda ele geçirilen ve örgüte ait oldugu degerlendirilen 370 bin TL, 100 bin 665 dolar, 17 bin 150 euro, 1,5 kilogram civarinda altin ile bir adet ruhsatsiz silah, 11 adet mermi ve süphelilere ait dijital materyaller ve çok sayida örgütsel dokümana el konuldu. Bu parayla cezaevinde bulunan örgüt üyelerinin ailelerine ‘Süt dagitimi’ adi altinda yardim yapildigi belirlendi. Ayrica ev kiralayip örgüt üyelerinin çocuklarina egitim verildigi ve süphelilerin yurt disina kaçan örgüt üyeleri ile görüntülü görüsmeler yaptiklari da tespit edildi.

ADLIYEYE SEVK ESNASINDA ALKIS TUTTULAR

Toplamda 44 süphelinin gözaltina alindigi operasyon kapsaminda emniyetteki sorgulari tamamlanan 42 süpheli, genis güvenlik önlemleri esliginde Ordu Adliyesine sevk edildi. Bu sirada süphelilerin yakinlari, adliyeye sevk islemi olmadan önce tepki gösterdi. Süphelilerin adliyeye sevki esnasinda ise adliye önünde bekleyen yakinlari, süphelilere destek için alkis tutarak, ‘bravo, sizin bir suçunuz yok yavrum’ gibi ifadeler kullandilar. Öte yandan gözaltinda bulunan 2 süphelinin emniyetteki sorgulari sürüyor.

(Selim Kuscu/IHA)
Kaynak: İHA