Gençlik Bulusmasina Katilan Kaymakam Hem Saz Çaldi, Hem Türkü Söyledi

Mardin’in Nusaybin Kaymakamligi ve Nusaybin Belediyesi isbirliginde düzenlenen Nusaybin Gençlik Bulusmasinda Kaymakam ve Belediye Baskan Vekili Ercan Kayabasi, hem saz çaldi hem türkü söyledi.

Gençlik Bulusmasina Katilan Kaymakam Hem Saz Çaldi, Hem Türkü Söyledi
Mitanni Kültür Merkezinde düzenlenen Nusaybin Gençlik Bulusmasi, Kaymakam ve Belediye Baskan Vekili Ercan Kayabasi’nin açilis konusmasiyla basladi.

Yaklasik üç hafta önce geldigi ilçede sicak bir sekilde karsilandigini ve yillardir burada yasiyor veya buraliymis gibi hissettigini ifade eden Kayabasi, bu vesileyle tüm Nusaybinlilere sükranlarini sundugunu kaydetti.

Konusmasinda, Nusaybin’in iyi tanitilmasi için yapacaklari çalismalara deginen Kayabasi, “Tabi böyle hizli giris yapinca kendimi de genç addederek hizli bir sekilde gençlerimizle, gençligimizle bulusarak, onlarla hasbihal ederek varsa dertlerini, sikintilarini gidermek bizlerin boynumuzun borcudur diyerek bu organizasyonu gerçeklestirdik. Bugün burada bir kaymakaminiz olarak degil bir kardesiniz olarak bulunmaktayim. Dolayisiyla sizlerin sorularina açik yüreklilikle cevap vermek isterim. Çok özel bir ilçeye geldigimin farkindayim. Tarihiyle, dogasiyla, insan profili ile emin olun benim için kiymetlidir. Bunun mutlulugunu günden güne hissediyorum. Ümit ediyorum ki siz Nusaybinli kardeslerimizin destegi ile birlikte Nusaybin’imizi çok daha iyi bir yerlere tasiyacagiz. Bildiginiz gibi bugün internette arama motorlarinda baktigimiz zaman Nusaybin’imize yakismayan ifadeler, kötü seylerle muhatap oluyoruz. Ama Allah’in izniyle bugün buradan sizlere söz veriyorum, önümüzdeki günlerde Nusaybin denildiginde akla sanat, kültür, kardeslik gelecek bunun sözünü veriyorum. Tarihimizi, kültürümüzü, misafirperverligimizi öyle bir tanitacagiz ki Edirne’den Kars’a Antalya’dan Trabzon’a kadar bütün ziyaretçilerimizi Nusaybin’de hep beraber agirlayacagiz. Iste o zaman Nusaybin’in gerçek yüzünü gerçek misafirperverligini tüm Türkiye’miz görecek insallah” seklinde konustu.

Açilis konusmasindan sonra Kaymakam ve Belediye Baskan Vekili Kayabasi, gençlerin sorularina cevap verdi. Sportif, kültürel, sanatsal etkinlikler ve projeler yani sira ilçede alt ve üst yapi projeleri hakkinda bilgi veren Kayabasi, Kaymakamlik ve Belediye olarak yapacaklari projeleri gençlere anlatti.

Programin sonraki bölümünde ise müzik dinletisi düzenlendi.

Kayabasi, müzik dinletisinde hem saz çaldi hem de türkü okudu. Programa katilan gençler de Kaymakam Kayabasi’nin okudugu türkülere eslik etti.
Kaynak: İHA