AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtali, Muhtarlarla Toplanti Yapti

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtali, Battalgazi ilçesinde muhtarlarla bir araya gelerek, ilçeye yapilacak yatirimlari anlatti.

Kahtali'nin iletisim ofisinden yapilan yazili açiklamaya göre, Kahtali, beraberinde Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, AK Parti Il Baskan Yardimcisi Ridvan Budak ve AK Parti Battalgazi Ilçe Baskani Basri Kahveci ile muhtarlarla bir araya gelerek sorun ve talepleri dinledi.

Silahtar Mustafa Pasa Kervansarayinda düzenlenen toplantida konusan Kahtali, Elazig merkezli 24 Ocak 2020 depreminden en çok etkilenen yerlerden birinin de Battalgazi ilçesi oldugunu hatirlatarak, depremin ardindan ilçeye 472 konut yapildigini ve bu konutlarin 10 gün içerisinde kurasi çekilerek hak sahiplerine teslim edilecegini bildirdi.

Bölgeye bir okul kazandirilmasi için de çalismalarinin sürdügünü aktaran Kahtali, "Burada 1960 yilinda yapilmis bir okul var ama artik ihtiyaca cevap vermiyor. Topbasi Mahallemizde bir yurt var. Orasi Vakiflar Genel Müdürlügüne devredilmis. Vakiflar da bu yurdu Milli Egitim Bakanligina tahsis etmis durumda. Simdi Milli Egitim Bakanligi'na bu yurdun yerine 24 derslikli güzel bir okul yapilmasi için talepte bulunacagiz." ifadelerini kullandi.

Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder ise Arslantepe Höyügü'nün UNESCO Dünya Mirasi Listesi'ne girmesiyle ilçeye ilginin arttigini dile getirerek, söyle devam etti:

"Insanlarin bir ile gidebilmesi için bir sebep olmali. Kervansaray her tarafta var, Ulu Cami her tarafta var ama her tarafta bir Arslantepe yok. Arslantepe simdi dünya çapinda taniniyor. Insallah Arslantepe için hem içerden hem disardan binlerce ziyaretçi gelecek. Bizim bu ziyaretçileri Battalgazi'ye çekmemiz lazim."

AK Parti Battalgazi Ilçe Baskani Basri Kahveci de ilçenin sorunlarinin giderilmesi noktasinda gayret göstereceklerini söyledi.

Kaynak: AA