Sancaktepe'de Kültür Sanat Sezonu Açildi

Sancaktepe Belediyesi tarafindan 2021-2022 kültür sanat sezonu açilisi ve Yarinlara Kalsin ’Kadin’ temali kisa film senaryo yarismasi ödül töreni, Türk sinemasinin önde gelen isimlerinden Serdar Gökhan, Hülya Koçyigit gibi simalarin katilimiyla gerçeklestirildi. Açilisa vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Sancaktepe'de Kültür Sanat Sezonu Açildi
Sancaktepe Belediyesi Recep Tayyip Erdogan Kongre merkezinde 2021-2022 kültür sanat sezonu açilisi gerçeklestirildi.

Açilis töreninde, Jüri baskanligini Hülya Koçyigit’in yaptigi Dervis Zaim ve Ipek Tuzcuoglu gibi Türk Sinemasinin önemli isimlerinin jüri üyeligini yaptigi Yarinlara Kalsin ’Kadin’ temali kisa film senaryo yarismasinin ödül töreni de düzenlendi.

Törene yarisma jüri baskani Hülya Koçyigit’in yani sira Dervis Zaim, Nazif Tunç, Hilal Çelenk, Mustafa Burak Dogu, Elif Sude Harmanci, Muhammed Emre Kaya, Yesim Tonbaz Güler ve konuk olarak da Serdar Gökhan katildi.



595 fidan dikilecek

Düzenlenen senaryo yarismasina 595 basvuru yapildi. Buna ithafen projede emegi geçen herkes için 595 fidan dikimi yapilacagi, dikilen alana ‘yarinlara kalsin’ hatira ormani ismi verilecegi ögrenildi.

Kisa film senaryo yarismasinda ödüller sahiplerini buldu

“Kadin” temali yarinlara kalsin kisa film senaryo yarismasi ödül töreninde ‘Ay anne’ senaryosuyla Emre Öz birinci olarak 15 bin TL’nin sahibi oldu. Öz, ödül para çekini Hülya Koçyigit’in elinden aldi. Yarismada ‘1 lira’ adli senaryosuyla 2. olarak 10 bin TL kazanan isim Halil Kekes, olurken ‘Nefes’ adli senaryosuyla 3. olarak 5 bin TL ödülünü kazanan isim Volkan Güney Eker oldu.

“Sanatçi maalesef yaptigi islerin karsiligini bulamiyor”

Türk sinemasinin usta isimlerinden Serdar Gökhan sanat ve sanatçinin degerine degindi. Gökhan, “Kültür çogunlukla okumaktan olur. Bilgi sahibi olmaktan olur ama sanat tamamen O kisinin elinden ürettigi ve kendi bedensel kabiliyetinden gelen bir beceridir. Çogu sanatçi maalesef yaptigi islerin karsiligini bulamiyor. Verdigi emegin karsiligini bulamiyor. Yasam savasi veriyor. Insallah ülkemizde bunlar gelisir sanat ve sanatçinin degeri anlasilir.” dedi.



“Kadinin eli degdigi her sey güzellesiyor”

Hülya Koçyigit, Kadin temali yarisma amacinin kadinlara farkindalik olusturmak oldugunu söyledi.

Koçyigit, “Bugün Burada Olusumuzun nedeni Sancaktepe Belediyesinin ‘kadin’ temali kisa film senaryosu yarismasi açmisti. Ben jürideydim. Amaç burada kadin ne yapar? Kadinin toplumda ki yerini ne kadar fakindayiz? Çünkü kadinin eli degdigi her sey güzellesiyor“ diye konustu.



“Sancaktepe’de kültür sanat her daim önceligimiz oldu”

Sancaktepe Belediye Baskani Seyma Dögücü ise “Bugün Sancaktepe kültür ve sanat günü, Sancaktepe’de kültür sanat her daim önceligimiz oldu. Ancak malumunuz geçirmis oldugumuz pandemi sürecinden dolayi kalabalik toplantilarin yapilamamasi bir araya gelemememiz bizleri çok üzmüstü. Asilarin çogalmasiyla birlikte daha önlemler alinarak kültür sanat sezonumuzu baslatmaya karar verdik" ifadelerinde bulundu.

Her ay farkli etkinliklerin düzenlenecegi sanat sezonunda söylesiden tiyatroya, konserden, sinemaya, geziden, seminere, konferanstan anma programina ücretsiz onlarca etkinlik sanatseverler ile bulusacak.
Kaynak: İHA