IHH, Makedonya'da Kiz Ögrenci Yurdu Yaptiracak

Insan Hak ve Hürriyetleri (IHH) Insani Yardim Vakfi tarafindan gazeteci yazar Sule Yüksel Senler anisina Makedonya'da kiz ögrenci yurdu yaptirilacak.

IHH Kadin Kollari Baskani Ayse Müzeyyen Tasçi, yurt projesiyle ilgili düzenlenen yardim kampanyasi kapsaminda Bolu IHH Kadin Kollari tarafindan gerçeklestirilen etkinlige katildi.

Bolu Solmaz Ahmet Baysal Ögretmenevinde düzenlenen etkinlikte, Senler ile ilgili duygu ve düsüncelerini anlatan Tasçi, daha sonra kadinlarla sohbet etti.

Tasçi, gazetecilere, IHH Kadin Kollarinin, gönüllülerle kurumsal bir iyilik hareketi yürüttügünü belirterek, "Bu anlamda pek çok yardim faaliyetleri ve projelere imza atmaktayiz. Egitim alaninda kalici projeler, insani yardim, ayni yardim, birçok baslik altinda iyilik hareketinde bu faaliyetleri yürütmekteyiz. Geçtigimiz yillarda vefat eden ülkemiz için de çok önemli bir isim olan yazar Sule Yüksel Senler adina Makedonya Üsküp'te bir kiz ögrenci yurdu açma projesi gerçeklestirmekteyiz." diye konustu.

Yurt projesi hakkinda bilgi veren Tasçi, "Içinde barinmasi, etüt salonu, konferans salonu olan ve Makedonya'da yasayan Müslüman ailelerin kizlarinin rahat bir sekilde ikamet edecekleri bir yurt projesi. Insallah projeyi tamamlayarak yurdumuzu açmak niyetindeyiz. Kadin Kollarimizin destegiyle en kisa zamanda da bu yurdumuzu açmis olacagiz insallah." ifadesini kullandi.

Tasçi, IHH Kadin Kollarinin çesitli alanlarda yürüttügü çalismalardan bahsederek, IHH tarafindan kurulan ve son zamanlarda yasanan deprem, sel, su baskini ve yangin gibi afetlerde etkin sekilde görev alan arama kurtarma timleri içinde kadinlarin da bulundugunu kaydetti.

IHH arama kurtarma timleri içinde kadinlardan olusan psikososyal destek gruplarinin afet alanlari ile kriz merkezlerinde etkin sekilde rol aldigini anlatan Tasçi, yürütülen çalismalar hakkinda bilgi verdi.

Kaynak: AA