Endüstriyel Isletmelerde Yangin Güvenligi Karabük'teki Çalistayda Ele Aliniyor

Il Afet ve Acil Durum Müdürü Gazanfer Erbay: 'Endüstriyel yanginlarla ilgili Avrupa Birligi projesi verdik. Projemizin amaci, sanayi yanginlarinin önlenmesinde yenilikçi ve etkin yaklasimlarin sergilenmesi'

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde "Endüstriyel Isletmelerde Yangin Güvenligi Çalistayi" basladi.

Il Afet ve Acil Durum Müdürü Gazanfer Erbay, bir otelde düzenlenen çalistayda gazetecilere, 25-31 Eylül tarihlerinde Itfaiyecilik Haftasi'nin kutlandigini söyledi.

Türkiye'de doga kaynakli tehlikelerden sonra en büyük afetin insan kaynakli yanginlar oldugunu belirten Erbay, "Bu yanginlarin içerisinde endüstri yanginlari çok daha fazla zarar veriyor. Herhangi bir yerde endüstri yangini oldugu zaman günlerce, haftalarca sürebiliyor. Ekonomiye çok daha fazla zarar veriyor." diye konustu.

- "Tarihi Kültürel Mirasin Yanginlardan Korunmasi projesi tamamlandi"

Erbay, Safranbolu'nun tarihi konaklarina yönelik "Tarihi Kültürel Mirasin Yanginlardan Korunmasi" projesi hazirladiklarini ifade ederek, projenin tamamlandigini anlatti.

Proje sonunda kitap ve brosür basildigini aktaran Erbay, bu materyallerin yarin Safranbolu Kazdagli Meydani'nda konaklara dagitilacagini dile getirdi.

Erbay, endüstriyel yanginlarla ilgili Avrupa Birligi projesi hazirladiklarina dikkati çekerek söyle devam etti:

"Projemizin amaci, sanayi yanginlarinin önlenmesinde yenilikçi ve etkin yaklasimlar sergilenmesi. Sanayi yanginlarinin söndürülmesine yönelik herhangi bir egitim modülü yoktu. Sanayi yanginlarinin müdahalesi ve söndürülmesi diger yanginlara göre çok daha zordur. Bu amaçla 132 milyon liralik bir proje hazirladik. Projede Türk ortaklarimiz Karabük Üniversitesi, Karabük Belediyesi, Karabük Demir ve Çelik Fabrikalari (KARDEMIR). Yabanci ortaklarimiz ise Slovenya, Danimarka, Italya ve Polonya'dan. Projemiz devam ediyor."

Çalistayin da bu proje kapsaminda düzenlendigi bilgisini veren Erbay, "Karabük'te sanayi yangini oldugu zaman neler yapabiliriz, ne gibi yangin söndürme teknikleri veya yanginlari önleme amaçli teknikler var, çalistayda irdeleyecegiz. Projemiz bittigi zaman yabanci ortaklarla ikinci çalistayi yapip, egitim modülü hazirlayarak sanayi tesislerimize dagitacagiz." diye konustu.

Çalistay yarin sona erecek.
Kaynak: AA