BTSO Heyeti, New York Franchise Fuari'nda
Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi’nin (BTSO) Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsaminda farkli sektörlerdeki Bursali firmalarin olusturdugu yaklasik 50 kisilik heyet New York’ta düzenlenen International Franchise Expo (IFE) Fuari’ni yakindan inceledi.

Amerika’nin New York sehrinde düzenlenen International Franchise Expo fuarina katilan farkli sektörlerdeki yaklasik 50 firma sektörlerindeki yenilikleri yakindan inceleme firsati yakaladi. Fuar ziyaretleri ve ikili is görüsmelerinin yani sira Bursali firmalar BTSO öncülügünde New York’ta hayata geçirilen Türk Ticaret Merkezi’ni de ziyaret ederek TACCI Baskani Ali Koçak ile New York Ticaret Ataseleri Bilgehan Ramazan Caner ve Ahmet Selçuk Nalbant’tan Amerika’daki ticaret imkanlarina iliskin bilgiler aldi.
BTSO olarak Eylül ayi ile birlikte yurt disi faaliyetlerine hiz verdiklerini belirten BTSO Yönetim Kurulu Bakani Ibrahim Burkay, “Geçtigimiz hafta Küresel Fuar Acentesi ile Almanya’da düzenlenen MOW 2021 fuarinin milli katilim organizasyonunu gerçeklestirerek Bursali firmalarimizi önemli alicilarla bir araya getirdik. Hemen ardindan üyelerimizi Paris’te düzenlenen ve tekstil sektörünün en önemli bulusmasi olan Premiere Vision Fuari ile bulusturduk. Uzun zaman sonra firmalarimiz yabanci alicilarla fiziksel ortamda bir araya gelme firsati yakaladi. Bu etkinlikler Bursa’nin hem üretimde hem de ihracattaki potansiyelinin dünyaya tanitilmasi adina çok önemli bir itici güç oldu” dedi.
Iki ayda 6 önemli organizasyon
Amerika’da düzenlenen Franchise Expo Fuari’na Bursa’daki firmalarin yogun ilgi gösterdigini ifade eden Baskan Burkay, “Etkinlik kapsaminda ayrica heyetimizi New York Türk Ticaret Merkezi’mizde Türk Amerikan Ticaret ve Sanayi Odasi ve New York ticaret ataselerimiz ile bulusturduk. Amerikan ve Türk is dünyasini bir araya getirdigimiz organizasyonlarimiz Ekim ayinda da devam edecek. Bu fuarimizin ardindan Los Angeles’ta tekstil sektörüne yönelik, Las Vegas’ta ise otomotiv sektörüne yönelik iki ayri fuar ve B2B faaliyetleri de yine Küresel Fuar Acentesi sirketimiz tarafindan gerçeklestirilecek. Bunun yani sira yine Ekim ayi içerisinde UR-GE projemiz kapsaminda Amerika’nin Kuzey Carolina eyaletinde mobilya sektörüne yönelik önemli organizasyona imza atacagiz.” dedi.
Tüm bu çalismalarin pandemi sonrasi Bursa’nin ihracatinin artirilmasina önemli bir katki saglayacagini ifade eden Baskan Burkay konusmasini söyle sürdürdü; “Sektörde pazar ve ürün çesitliligini saglayan firmalarimiz pandeminin olusturdugu krize karsi daha fazla dayaniklilik gösterdi. Bu anlamda yapmis oldugumuz faaliyetler hem ürün çesitliligimizi artirmada hem de pazar çesitliligini zenginlestirmede sirketlerimize çok büyük avantajlar sunuyor.” Küresel Fuar Acentesi sirketinin basarili organizasyonuyla Amerika’da önemli bir fuara katildiklarini belirten BTSO Meclis Üyesi Fuat Alpaslan, “Fuarin yani sira Odamiz tarafindan hayata geçirilen New York Türk Ticaret Merkezi’ni de ziyaret ettik. Odamizin ortaya koydugu bu vizyon bizi gerçekten de gururlandirdi. Çok büyük bir tüketimin gerçeklestigi Amerika basta gida sektörü olmak üzere farkli sektörlerde firsatlar barindiriyor. Odamizin gerçeklestirdigi bu çalismalarla firmalarimizin Amerika’daki pazar payini daha fazla artiracagina inaniyorum.” dedi.
Pandeminin etkisiyle yaklasik bir buçuk yil aradan sonra ilk kez uluslararasi bir fuar organizasyonuna katildiklarini ifade eden Karacabey Ticaret Borsasi Baskani Murad Bertan, “Bursa’dan yaklasik 50 kisilik bir heyetle buradayiz. Uzun bir sürenin ardindan ilk kez sektörlerimize yönelik gelismeleri fiziksel ortamda ziyaret ederek inceleme firsati bulduk. Bizim açimizdan çok faydali bir organizasyon oldu. BTSO Baskanimiz Ibrahim Burkay basta olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ediyorum.” diye konustu.
