Baskentte Itfaiye Ekiplerine Sürpriz Itfaiye Haftasi Kutlamasi

Baskentte mahalle sakinleri asilsiz ihbarla çagirdiklari itfaiye ekibine sürpriz yaparak Itfaiye Haftasi'ni kutladi.

Altindag Dogantepe Mahallesi sakinleri, Acil Çagri Merkezi'ni arayarak apartman dairesinde yangin çiktigina dair asilsiz ihbarda bulundu.

Ihbar üzerine kisa sürede belirtilen adrese ulasan Siteler Itfaiye Müdahale Amirligi'ne bagli itfaiye ekipleri, ellerinde mesale ve pankartlar tasiyan mahalle sakinleri tarafindan karsilandi.

Kendileri için hazirlanan pastayi kesen itfaiye ekip amiri Zafer Yetgin, mahalleli tarafindan kendilerini karsilamak için atilan havai fisekleri yanginin bir parçasi zannettiklerini söyleyerek saskinligini dile getirdi. 34 senelik itfaiyeci oldugunu söyleyen Yetgin, ilk defa böyle bir durumla karsilastigini ifade etti.

Itfaiye çavusu Mustafa Demir ise tam teçhizat giyinip kusanarak olay yerine geldiklerini ve çok sasirdiklarini aktardi. Demir, "Bizim de haberimiz yoktu. Kutlamaya çok sevindik, çok mutlu olduk. Halkimiz için yedi yirmi dört görevdeyiz. Her zaman haziriz." dedi.

Mahalle sakinlerinden Erhan Tas, itfaiyecilerin senede bir gün degil her gün hatirlanmalari gerektigini kaydederek, "Itfaiyeciler basimizin tacidir. Bizler için canlarini feda eden nice kahramanlar var. Bunlar gizli kahramanlardir. Kimse ismini sanini bilmez. Hepsinden Allah razi olsun." diye konustu.

Mahalle sakinlerine tesekkür eden itfaiye çalisanlari, vatandaslarla fotograf çektirdi.

Kaynak: AA