Bakan Soylu Açiklamasi 'Bugün Türkiye'deki Toplam Terörist Sayisi 189'A Indi'

Türkiye’nin terörle mücadelede çok önemli mesafeler katettigini belirten Içisleri Bakani Süleyman Soylu, "Bugün Türkiye’deki toplam terörist sayisi 189’a indi. Bunu hayal edebilmek mümkün degil, sinirlarimizin ötesinde bize meydan okuyanlar bugün oradan meydan okuyamiyorlar” dedi.

Bakan Soylu Açiklamasi 'Bugün Türkiye'deki Toplam Terörist Sayisi 189'A Indi'
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Ankara’daki Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde gerçeklestirilen, “Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 4. Olagan Genel Kurulu"na katildi.

Genel Kurul’da açiklamalarda bulunan Bakan Soylu, muhtarlik kavraminin eskiye göre çok degistigini söyleyerek, “Herhalde su ifademe katilirsiniz; Özellikle 50 - 60 yil öncesinde muhtarlik kurumuyla ilgili degerlendirme yapanlar, köy ile ilgili bir kavrami hatirlayabilirler. Herkesin birbirini tanidigi, genelde tarim ve hayvancilikla ugrasan, sadece havanin suyun, yiyecegin degil, gelenek ve göreneklerin, milli ve manevi degerlerin de dogal oldugu, en saf haliyle yasatildigi ve en önemlisi özlenen yerler olan köylerdeki en belirgin figürüdür muhtar” ifadelerini kullandi.

“Ülkenin çoguna hitap eden yeni bir muhtarlik profilinin var oldugunu kabul etmek zorunlu hale gelmistir”

Ülkedeki muhtarlarin büyük bir kisminin artik sehir merkezlerinde hizmet verdigini aktaran Bakan Soylu, “Tüm bu yerlesmis algimiza ragmen günümüzün gerçegi de sudur; Türkiye’de 50 bin 340 muhtarin 32 bin 87’si, büyüksehir ve il merkezlerindeki mahalle muhtarlaridir. 1927’de Türkiye’de nüfusun yaklasik yüzde 25’i sehirlerdeydi. Bugün tam tersi, yaklasik yüzde 80 bir nüfus sehirlerde ve ilçe merkezlerimizde. Bunun anlami sudur; muhtar artik sadece köye ait degil, ayni zamanda da sehirdedir de. Sehrin bir ögesi, yönetiminde etkin olan bir aktördür. Bir yandan bilinen anlamda köy muhtarlarinin ve onlarin hitap ettigi bir nüfusun var oldugunu, onlarin korudugu degerlerin varligini bilmek, bunu önemsemek. Diger yandan da sehir yasantisinda önemli bir degisken olan, sehirde kendine ait bir etki ve bilgi alani olan, ülkenin çoguna hitap eden yeni bir muhtarlik profilinin var oldugunu kabul etmek, buraya özel politikalar üretmek, buraya yeni bir iletisim getirmek artik hem ülkemizin hem cografyamizin, hem milletimizin, hem de cografyamizin bir zorunlulugu haline gelmistir” seklinde konustu.

“Insan tarih boyunca nasil devam edecekse, muhtarlikta tarih boyunca aynen öyle devam edecek”

Muhtarlik mesleginin insanlik oldugu sürece geliserek varligini sürdüreceginin altini çizen Bakan Soylu, söyle konustu:

“Belki 21’inci asrin sonlarina dogru ‘muhtar gerekir mi ?’ diye analiz yapanlar bir degerlendirme içerisinde olmustur. Ben burada tecrübeme dayanarak söylüyorum; insan tarih boyunca nasil devam edecekse, muhtarlikta tarih boyunca aynen öyle devam edecek. Sunu ifade deyim; 21’inci yüzyilin vizyonuna söyle bakiyoruz; Altyapi denince sadece sehir hastaneleri, otoyollari degil, güvenlik denilince sadece terörle mücadele anlami, politika denilince sadece günlük siyasi tartismalar akla gelmemeli. Ürettiklerimizi sadece bu basliklarla sinirlamamaliyiz. 21’inci yüzyilin basindan itibaren AK Parti’nin ve Cumhur Ittifaki’nin ortaya koydugu süreçte Türkiye’yi sekillendiren yönetim anlayisi Birlesmis Milletler’de Orta Dogu’yu anlatirken, vatandasin çarsi pazardaki durumunu da takip eden, Korona virüs mücadele ederken ülkeyi kilitlemeyen, PKK ile mücadele ederken kaçak sigara ile de mücadele eden, uyusturucu bagimlilarinin pesine düserken okul önündeki torbacilara da aman vermeyen, Azerbaycan’dan Libya’ya kadar bir güvenlik politikasi uygularken afet yönetiminde bir vizyon ve kapasite ortaya koyabilen, batili liderlerle dünyanin ikim gelecegini tartisirken; muhtarina, köylüsüne, gencine, emeklisine, çalisanina kulak veren, küresel göçü yönetirken Mavi Vatan’da haklarinin pesinde kosan, bir yandan vesayetle mücadele ederken diger yandan onun yeni araci olmaya hazirlanan FETÖ’ye kadar mücadele eden, bir yandan IHA teknolojisinde liderligi, savunma sanayiinden ihracat rekorlari hedeflerken, bir yandan Dogu ve Güneydogu’da hayatlari degistiren, kodlama siniflari açan, ayni zamanda Organize Sanayi Sitelerini geçistirmeyen bir yönetim anlayisidir.”

“Türkiye’deki toplam terörist sayisi 189’a indi”

Terörle mücadele konusuna da deginen Soylu, "Türkiye’deki toplam terörist sayisi 189’a indi. Bunu hayal edebilmek mümkün degil. Sinirlarimizin ötesinde bize meydan okuyanlar bugün oradan meydan okuyamiyorlar. Kahramanlarimiz bir büyük mücadeleyi ortaya koymaya çalisiyorlar. Sunu ifade etmek istiyorum; Türkiye eski Türkiye degil. Biz bugün terör örgütlerine adim attirmiyoruz, adim da attirmayacagiz. Bunu söyledigimiz zaman bizle dalga geçiyorlardi. Bugün tekrar söylüyorum; bu ülkede PKK’nin adini kimse anmayacak. Bunu hep birlikte saglayacagiz. Bugün ülkemize nasil huzuru, barisi ve istikrari getirdiysek Allah bu millete o serefi de nasip edecek; Orta Dogu’ya da Kafkaslara da etrafimizdaki cografyaya da huzuru da, barisi da, güveni de, kardesligi de bu büyük millet getirecek" degerlendirmesini yapti.
Kaynak: İHA