Aksaray'da 45 Özel Egitim Merkezine Es Zamanli Operasyon

Aksaray’da FETÖ/PDY’den ihraç edilen ve özel egitim kurumlarinda egitim veren ögretmenler ile devlet personeli olup özel egitim merkezlerinde kanunsuz olarak çalisan egitimcilere yönelik 45 kuruma es zamanli operasyon düzenlendi.

Aksaray'da 45 Özel Egitim Merkezine Es Zamanli Operasyon
Edinilen bilgiye göre, valilik ve milli egitim müdürlügüne gelen “Fetullahçi Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapilanmasindan ihraç olan ögretmenlerin özel kurumlarda çalistigi” ve “Devlet egitim kurumlarinda çalisan ögretmenlerin özel kurumlarda çalistigi” ihbarlari üzerine harekete geçen Il Emniyet Müdürlügü, Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde konuyla ilgili teknik ve fiziksel takip baslatti. Yapilan takiplerde birçok bulguya rastlayan polis ekipleri operasyon için dügmeye basti. Saat 11.30’da kent genelinde bulunan toplam 45 özel egitim merkezi ve kisisel gelisim kurslarina jandarma, Sosyal Güvelik Kurumu (SGK), Milli Egitim Müdürlügü, Vergi Dairesi Müdürlügü ve polislerin yer aldigi toplam 225 personelle es zamanli operasyon gerçeklestirildi.

Operasyonda isletme sahibi, müdürü, müdür yardimcilari ve tüm ögretmenler bir bir denetlendi. Operasyon halen devam ederken operasyonun ardindan Aksaray Valiligi tarafindan açiklama yapilacagi bildirildi.

Kaynak: İHA