KMÜ Rektörü Namik Ak Açiklamasi 'Hiçbir Evladimizin Magdur Olmasina Izin Vermeyecegiz'

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namik Ak, "Yer konusunda hiçbir evladimizin magdur olmasina izin vermeyecegiz” dedi.

KMÜ Rektörü Namik Ak Açiklamasi 'Hiçbir Evladimizin Magdur Olmasina Izin Vermeyecegiz'
Rektör Ak, 27 Eylül Pazartesi günü üniversitede baslayacak olan yüz yüze egitim öncesi hazirliklari degerlendirmek üzere bir basin toplantisi düzenledi.

Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi Toplanti Salonu’nda gerçeklesen toplantiya kentteki ulusal ve yerel basinin temsilcileri ile fakülte dekanlari katildi.



“Yer konusunda hiçbir evladimizin magdur olmasina izin vermeyecegiz”

Rektör Namik Ak, üniversitede Covid-19 salginina karsi alinan önlemler ile ögrencilerin yurt ve barinma konularina degindi. Son günlerde Türkiye gündeminde sikça konusulan konulardan biri olan ögrencilerin yurt ve barinma sorunlari hakkinda konusan Rektör Ak, üniversite olarak bizler hiçbir evladimizin magdur olmasina izin vermeyecegiz” dedi.

Rektör Ak, "Dogrudan bizim yetki ve sorumluluk alanimizda olmasa da, üniversite ögrencilerimizin barinma ihtiyaçlarinin bir an önce halledilmesi için, KYK Müdürümüzle bir araya geldik ve çözüm yollari üzerine çalismalari baslattik. Milli Egitim Müdürümüz, Il Müftümüz, STK Baskanlarimizin da oldugu bir heyet ile yurt kapasiteleri ve konaklama ihtiyaçlari üzerine toplantilar yaptik. Evlatlarimizin hiç birinin magdur olmasina izin vermeden, sehir olarak birlikte hareket ederek, yeni ögretim yilinin saglikli bir sekilde baslamasi ve devam etmesi için samimi gayret gösterdigimizi burada özellikle belirtmek isterim. Yani KYK yurtlari, özel yurtlar ve kamuya ait misafirhanelerin kapasitesini çikarttik. Hiçbir ögrencimizin açikta kalmamasi için gayret ediyoruz. Kendimize ait uygulama otelimizin kapilarini açtik ve suanda burada 14 ögrencimiz kaliyor. Tedbirler alarak odalarin yatak kapasitesini arttiracagiz” diye konustu.



“Covid-19 salginina karsi tüm tedbirler alindi”

Salgina karsi üniversitede tüm tedbirlerin alindigina da deginen Rektör Namik Ak, “27 Eylül Pazartesi günü açilacak olan üniversitemizin tüm fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu binalarinda, sosyal donati alanlarinda, idari binalarimizda hasili tüm yerleskemizde Covid-19 salgini ile ilgili tüm tedbirlerimizi almis bulunmaktayiz. Bu baglamda ’Covid-19 Salgini ile Mücadele Koordinasyon Kurulu’ olusturduk. Bu kurulun aldigi kararlar ve önlemler hizli bir sekilde hayata geçiriliyor. Genel olarak aldigimiz ve uygulamaya koydugumuz ve koyacagimiz kararlarin bazilarini sizlerle paylasmak istiyorum. Üniversitemiz personel ve ögrencilerine yönelik HES kodu sorgulamalari ana kapilardaki yigilmalari önlemek amaciyla bina girislerinde yapilacak. Ayrica ana kapilarda rutin kontroller devam edecek. Bina giris kapisi sayisinca kart okuyucu cihazlarla kontroller saglanacak. Üniversitemizdeki tüm akademik ve idari birimlerin giris kapilarina turnike yaptiriyoruz. Akademik ve idari personelin asi yaptiranlarin asi kartlarini, yaptirmayanlarin ise haftada 2 kez negatif test sonuçlarini ibraz etmeleri istenecek. Akademik birimlerimizde okutulan derslerin yüzde 40’inin uzaktan islenmesini (senkron veya asenkron) birimlere biraktik. Siniflar bazinda hazirlanan ders programlarinda, sabah ve ögleden sonra gelecek sekilde (1-3. siniflar sabah, 2-4. siniflar ögleden sonra gibi) olmasini birimlere biraktik. Dersler blok yapilmayacak, ders aralarinda 10 dakika teneffüs mutlaka yapilacak, siniflar havalandirilacak. Üniversitemiz acil durum eylem planini hazirlatiyoruz. Bunlarin haricinde tüm okullarimizin derslikleri, idari personellerimizin odalari, sosyal alanlarin temizlikleri düzenli bir sekilde yapilmaya devam edilecek” dedi.

Kaynak: İHA