Kars'ta Donmak Üzere Olan 2 Çobanin Imdadina Yardim Ekipleri Yetisti

Sürüleriyle Ardahan'dan Igdir'a giden ve Allahuekber Daglari'nda aniden bastiran kar nedeniyle mahsur kalan çobanlar kurtarildi.

Kars'ta aniden etkili olan kar nedeniyle Allahuekber Daglari'nda mahsur kalan 2 çobani ekipler donmak üzereyken kurtardi.

Selim ilçesine bagli Sarigün köyü yaylasinda koyun sürüsünü otlatan Isa Karasu ile Emrah Senol'un mahsur kaldigi ihbari üzerine bölgeye jandarma, Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve Il Özel Idaresi ekipleri sevk edildi.

Kar ve sis nedeniyle görüs mesafesinin de düstügü Allahukeber Daglari'nda arama çalismasi baslatan ekipler, zorlu cografyada çobanlarin bulunmasi için yogun çaba sarf etti.

Il Özel Idaresi ekiplerinin açtigi yolda çalismalarini sürdüren AFAD, UMKE ve jandarma ekipleri, 2 çobani donmak üzereyken buldu. UMKE ekiplerince saglik kontrolleri yapilan Karasu ve Senol'a AFAD ekipleri de battaniye verdi.

Ekipler, çobanlari güvenli bölgeye çikartarak erzak yardiminda bulundu.

Kars Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Sube Müdürü Sabri Yükselen, gazetecilere, 112 Acil Servis hattina çobanlarin kar nedeniyle mahsur kaldigi bilgisinin ulasmasi üzerine harekete geçtiklerini söyledi.

Sürüleriyle, Ardahan'dan Igdir'a gitmekte olan çobanlarin Allahuekber Daglari'nda mahsur kaldigini belirten Yükselen, "Igdir'a gitmekte olan göçerlerin Allahukeber Daglari'nda mahsur kaldigi ve kayboldugu ihbari üzerine AFAD, UMKE ve jandarma ekiplerimizce yapilan çalismalarda çobanlari bulduk. Çobanlari güvenli alanlara yerlestirdik. Hava sartlari müsait oldugunda yollarina devam edecekler. Donmak üzereyken bulduk, elbiseleri islakti yiyecekleri yok. Onlarin teminini saglayacagiz. Battaniye verdik bu gece sorun olmadan sabahlayacaklar." dedi.
Kaynak: AA