Türk Kültürünü Yakindan Tanima Firsati Bulacaklar

Sakarya’nin Karasu ilçesinde Erasmus+ Projesi kapsaminda sekiz gün süreyle çesitli etkinliklerde yer alacak olan Macaristan ve Letonyali 28 kisilik kafile, Türk kültürünü kesfedecek. Kuzeyin Yildizlari Dernegi koordinatörlügünde hazirlanan projeyle yabancilar, Karasu’nun dogal güzellikleriyle de iç içe olacak.

Türk Kültürünü Yakindan Tanima Firsati Bulacaklar
Erasmus+ Projesi kapsaminda Macaristan ve Letonya’dan gelen 28 kisilik yabanci kafile, Karasu’ya geldi. Kuzeyin Yildizlari Dernegi öncülügünde hazirlanan projeyle sekiz gün boyunca ilçe genelinde çesitli etkinlikler gerçeklestirecek olan kafile, Türk kültürünü yakindan tanima firsati bulacak. Yabanci misafirlere, sekiz günlük süreç içerisinde Kuzeyin Yildizlari Dernegi Kurucu Baskani Ismail Hakki Yavuzyigit’in de içinde bulundugu 17 kisilik ekip eslik edecek.

Karasu’da ilk Erasmus+ Projesi’ni gerçeklestirdiklerini belirten Kurucu Baskan Yavuzyigit, “Projemizin içerigi; saglikli yasam, gençlik ve spor üzerine kurulmus bir proje. Letonya ve Macaristan’dan ortaklarimizla beraber, toplamda 45 genci Karasu’da bulusturduk. Ilk olarak kumsalimizda plaj voleybolu oynatiyoruz. Ardindan nehirlerimizde kanoyla spor gezintisi yaptiracagiz ve ayni zamanda nehirde temizlik çalismasi da gerçeklestirecegiz. Akabinde gençlere atli safariler yaptiracagiz. Devaminda güzel ormanlarimizdan birinde de yürüyüs yaptiracagiz. Gençli dogayla bulusturacagiz” dedi.



Sakarya ve Karasu çok güzel ve yasanabilir yerler

Gençlere Sakarya Nehri ve Küçük Bogaz Gölü üzerinde tekne turlari yaptiracaklarini da ifade eden Ismail Hakki Yavuzyigit, “Bu sayede gençler, hem Karasu’yu taniyacak hem spor etkinlikleriyle saglikli yasamin formülünü ögrenirken arkadas olup kaynasacak. Ayrica Türk kültürünü yemegiyle, kostümüyle, müzigiyle, danslariyla taniyacak. Bunun için de Karasu ve Kocaali’nin kirsal mahallelerinde ziyaretler yapacagiz ve yerel mutfaklari bizzat konuk gençlere yaptiracagiz. Ayrica bizim için ayrilan findik ocaklarinda findik toplayacagiz” diye konustu.

Macaristan grup lideri Hanna Stagl ve Litvanya grup lideri Anna Olehnovich da tercüman araciligiyla yaptigi konusmada, “Türk insani çok sicak. Sakarya ve Karasu çok güzel ve yasanabilir yerler. Insanlari çok misafirperver” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA