5. Gida- Tarim Ve Hayvancilik Fuari Açildi

Medya Trend Fuarcilik ve Organizasyon tarafindan Adiyaman’da bu yil 5.’si gerçeklestirilen Gida-Tarim Hayvancilik Fuarinin açilisi yapildi.

5. Gida- Tarim Ve Hayvancilik Fuari Açildi
Adiyaman Ticaret ve Sanayi Odasi Fuar Merkezi’nde bu yil 5.’si düzenlenen Gida-Tarim ve Hayvancilik Fuari 22-26 Eylül tarihleri arasinda açik olacak.

Adiyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Belediye Baskani Süleyman Kilinç, AK Parti Milletvekili Ahmet Aydin, CHP Milletvekili Abdurrahman Tutdere, AK Parti Il Baskani Mehmet Dagtekin, Merkez ilçe Baskani Mustafa Alkayis, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayida davetli açilisa katildi.

Açilis programinda konusan Medya Trend Fuarcilik ve Organizasyon Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Gül, “2012 Yilindan bu yana Adiyaman’da yapmis oldugumuz çesitli fuarlarin üzerine Türkiye’de yapilmayan ihtisas fuarlarini bu ilde gerçeklestirmek insallah bizlere nasip olur. Bizler Adiyaman’da ve Türkiye’nin her yerinde fuarlar düzenlemekteyiz. Bu fuarlar çesitli ihtisas alanlarinda gerçeklesmektedir. Düzenledigimiz fuarin hayirlara vesile olmasini diliyorum” dedi.

Daha sonra konusan Tarim ve Orman Il Müdürü Nurettin Kiyas, “ Adiyaman ilimiz tarim potansiyelleri açisindan Türkiye’de önemli bir yere sahip. Adiyaman’da nar, badem, bagcilik, fistik ve Trabzon hurmasi gibi bir çok konuda, Türkiye’de ilk 10’larda olan bir ilimiz. Tarimda gerçekten çok güzel mesafeler alinmis. Insallah bundan sonra bizlerde çiftçilerimizin ürettigi ürünleri daha katma degerli hale gelmesi, piyasada hak ettigi yere gelmesi ve üretim alanlarimizin arttirilmasi konusunda çalismalar yapacagiz. Ben fuarin hayirlara vesile olmasini diliyorum” seklinde konustu.

Adiyaman Belediyesi Süleyman Kilinç ise konusmasinda, kurakliktan bahsederek, suyun öneminden ve tarimin öneminden bahsederek, su kullanimi konusunda vatandaslarin daha dikkatli ve duyarli olmasini istedi.

Adiyaman’da yasanan su sikintilarini dile getirerek, yapim asamasinda olan barajlarin biran önce tamamlanarak hizmete girmesi gerektigini dile getiren CHP Adiyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, “Kentimiz bir tarim kenti. Dolayisiyla tarim kenti olan Adiyaman’da, bu bereketli ve kiymetli topraklarda böyle bir fuarin yapilmasi isin önemini daha çok ortaya katiyor. Bu ilimiz için büyük bir basari. Insallah önümüzdeki zamanlarda da baska sektörlerde de ilimizde fuarlar yapariz” dedi.

AK Parti Adiyaman Milletvekili Ahmet Aydin ise, Adiyaman’in tarim alaninda önemli bir konuma sahip oldugunu dile getirerek, “Bu tür etkinlikler son derece önemli ve bizlerde önemsiyoruz. Bu fuar merkezinin kurulmasindan bu yana imkanlarimiz oldugu sürece her fuara katilarak hemsehrilerimiz ile beraber olmaya çalistik. Tarim olmazsa olmaz, dünya tarim üzerine dönüyor ve hepimizin destek vermesi gereken bir konu” diye konusarak fuarin hayirli olmasini diledi.

Yapilan konusmalarin ardindan fuarin açilisi yapilarak davetliler alani gezdi.
Kaynak: İHA