KKTC Cumhurbaskani Tatar, Baspiskopos Elpidoforos'a Yönelik Rum-Yunan Tepkilerini Kinadi Açiklamasi

'Siyasi saiklerle yapilan bu hareketler, Rum ve Yunan taraflarinin bagnazlik ve tahammülsüzlügünün ne düzeyde oldugunu göstermektedir' 'Bu tür kabul edilemez hareketleri kiniyor, uluslararasi toplumun da gerekli sonuçlari çikarmasini bekliyoruz'.

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar, New York'ta Türkevi'nin açilis törenine katilan Amerika Baspiskoposu Elpidoforos'a yönelik Rum-Yunan liderliginin yaptigi saldirilari kinayarak, "Bu hareketler, Rum ve Yunan taraflarinin bagnazlik ve tahammülsüzlügünün ne düzeyde oldugunu göstermektedir." dedi.

Cumhurbaskani Tatar, yaptigi yazili açiklamada, Türkevi'nin açilisina katilan Baspiskopos Elpidoforos'a yönelik Rum-Yunan liderliginin yaptigi saldirilari degerlendirdi.

Tatar, Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in davetlisi olarak birçok dünya lideri yaninda BM Genel Sekreteri'nin de açilisa katildigini hatirlatarak, "20 Eylül Pazartesi günü Türkevi'nin açilisina katilan Amerika Baspiskoposu Elpidoforos'a gösterilen tepki ve yapilan çirkin saldirilari üzüntüyle karsiliyoruz." ifadelerini kullandi.

- "Uluslararasi toplumun da gerekli sonuçlari çikarmasini bekliyoruz"

Cumhurbaskani Tatar, açiklamasinda su ifadeleri kullandi:

"En büyük iki Semevi dinin temsilcilerinin de katilmis (Türkevi'nin açilisina) olmasi dünya barisi açisindan alkislanmasi gereken bir davranis iken Rum-Yunan ikilisinin buna tepki göstererek bu tepkiyi Rum-Yunan liderlerinin Baspiskopos'la görüsmekten vazgeçme noktasina tasimalari ibret verici olaylardir. Siyasi saiklerle yapilan bu hareketler, Rum ve Yunan taraflarinin bagnazlik ve tahammülsüzlügünün ne düzeyde oldugunu göstermektedir. Kibris'ta bir uzlasi için gayret sarf edildigi böyle bir dönemde iki halk arasindaki güvensizligi daha da derinlestirecek bu tür davranislarin bahse konu gayretlere zarar verecegi de ortadadir. Bu tür kabul edilemez hareketleri kiniyor, uluslararasi toplumun da gerekli sonuçlari çikarmasini bekliyoruz."

Kaynak: AA