Düzce Üniversitesi Yüz Yüze Egitime Her Yönüyle Hazir

Yüz yüze egitime baslayacak Düzce Üniversitesi, Covid-19 salginiyla mücadele önlemleri kapsaminda yetkisi dahilinde tüm tedbirleri titizlikle alarak saglikli ve güvenli bir kampüs yasami sunuyor.

Düzce Üniversitesi Yüz Yüze Egitime Her Yönüyle Hazir
Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskanliginin açiklamis oldugu “Küresel Salgin Sürecinde Kampüs Ortamlarina Yönelik Uygulamalar Rehberi” temel alinarak yürütülen çalismalarda, ögrencilerin sagligi hep ilk sirada tutuluyor. Düzce Üniversitesi’nin tüm yerleskelerinde sosyal mesafeyi koruyabilmek için dersliklerde ve sosyal alanlarda gerekli tüm tedbirler aliniyor. Derslikler ve sosyal alanlar sik sik dezenfekte edilerek salgin önlemleri çerçevesinde yüz yüze egitimde derslik kapasiteleri azami verimlilikte kullanilacak. Derslerin planlanmasinda derslik kapasitesi ve sinif mevcudu göz önünde bulundurulacak.

Termal kameralarla riskli durumlarin tespiti

Düzce Üniversitesi’ne girislerde de termal ates ölçerlerle ates ölçümü yapilarak süpheli durumlarda ilgili kisiler saglik kurumlarina yönlendirilecek. Ögrencilerin veya personellerin Covid-19 test sonucunun pozitif olmasi durumunda, bölgeye nitelikli saglik hizmeti sunan Düzce Üniversitesi Hastanesi’nin ilgili birimlerinin liderliginde ve denetiminde hastalikla etkin mücadele edilecek. Düzce Üniversitesi yerleskelerine girislerde ziyaretçilere, güvenlik personeli tarafindan HES kodu sorgulamasi yapilarak risk düzeyi minimuma indirilecek. Salgin döneminde ögrencilerin yüz yüze egitiminde güvenlikleri açisindan HES kodlari alinip, Saglik Bakanligi Hayat Eve Sigar Uygulamasi ile kurulan entegrasyon ile risk durumlarinin sorgulamalari yapilacak, sorgulamalar neticesinde; ögrenciler ve akademik-idari personellerin Saglik Bakanligi verileri dogrultusunda; temasli mi/ asili mi/ kisi hastaligi geçirmis mi/ negatif PCR testi var mi” seklinde kontrolleri saglanacak. Riskli durumda olan ögrenciler dersi veren ögretim elemanlarina bildirilecek. Güncel HES kodunu sisteme girmeyen ögrenci, akademik ve idari personellerin Düzce Üniversitesi’ne giris kartlari pasif hale getirilecek ve ilgili kisiye iletilecek. Ögrenci ve personellerin asi durumlari, Il Halk Sagligi Müdürlügünden alinip asisiz ögrencilerin PCR testlerinin takibi için birim yöneticileri bilgilendirilecek.

Düzce Üniversitesi tarafindan yapilan açiklamada, “Güvenli bir sekilde 2021-2022 Egitim-Ögretim Yili’na baslamayi büyük bir heyecanla bekleyen Düzce Üniversitesi olarak; tüm mensuplarimizin Covid-19 asilarini yaptirmalarini önemle vurguluyor, saglikli ve basarili bir egitim-ögretim yili diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA