Erzurum'da Patates, Ayçiçegi Ve Misir Hasadina Baslandi

Vali Okay Memis: 'Son 2 yildir pandemiye ve bu sene yasadigimiz kurakliga ragmen üretmeye devam ediyoruz. Sadece tüketen sehir degil her alanda üreten sehiriz' Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen: 'Istiyoruz ki vatandasimiz daha çok kazansin, bu sehirde rahat etsin ve sehrine baglansin'

Türkiye'de tarim ve hayvancilik açisindan önemli kentler arasinda yer alan Erzurum'da, ayçiçegi, patates ve misir hasadina baslandi.

Erzurum Valisi Okay Memis ve Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, bu ürünlerin hasadinin basladigi Pasinler Ovasi'ndaki bir tarlada patates torbaladi, daha sonra da traktör ve biçerdövere binerek hasat yapti.

Il Tarim ve Orman Müdürü Osman Akar'in da hasat yaptigi etkinlikte üreticiler, tarima verdikleri destekten dolayi Memis ve Sekmen'e tesekkür etti.

Vali Memis, burada yaptigi konusmada, Türkiye'de, Erzurum'dan daha fazla tarim ve hayvanciliga bütçe ayiran ikinci bir belediyenin bulunmadigina dikkati çekerek, Sekmen'e tesekkür etti.

Pasinler Ovasi'nda kurakliga ragmen patateste yeni bir tohum cinsinin denendigini ve bunda da basari olundugunu ifade eden Memis, "Erzurum genelinde 100 bin ton civarinda patatesimiz var. Kendi ilimizde kendi ürünlerimizi üretiyoruz. Marketlerden istirhamimiz, Pasinler Ovasi'nda yetisen patatesleri satsinlar. Neredeyse organik özellikte çok dogal ürünler. Kaymakamliklarimiz araciligiyla vatandaslarimiza patates dagitacagiz. Emek veren çiftçi kardeslerimize tesekkür ediyoruz." dedi.

Ayçiçegi hasadina iliskin de degerlendirmede bulunan Memis, kentin verimli topraklarinda çok iyi rekoltede ayçiçegi yetistigini söyledi.

"Türkiye'de özellikle çerezlik ay çekirdeginde Erzurum olarak ilk 9'dayiz. Ayçiçeginin yüzde 3,5 kadarini Erzurum olarak biz üretiyoruz." diyen Memis, Çukurova'da ve Türkiye'nin baska bölgelerinde hasat mevsiminin sonlandigini, Erzurum'da yeni basladigini belirterek, bunun da ayri bir kiymetinin bulundugunu belirtti.

Henüz bozulmamis topraklarda üretimin önemini aktaran Memis, "Son 2 yildir pandemiye ve bu sene yasadigimiz kurakliga ragmen üretmeye devam ediyoruz. Sadece tüketen sehir degil her alanda üreten sehiriz. Pasinler Ovasi'nda sulu tarim yapilabilmesi için de gerekli adimlari hizla atacagiz." diye konustu.

- "Her sektöre ayri ayri desteklerimiz oluyor"

Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen ise Erzurum'un organik tarimin yapilabildigi önemli kentler arasinda yer aldigini vurguladi.

Pasinler Ovasi'nin hem tarihsel hem de tarim üretimdeki önemine dikkati çeken Sekmen, burada patates, yaglik ve çerezlik ayçiçegi, bugday, sebze olmak üzere çesitli tarim ürünlerinin yetistigini söyledi.

Belediye olarak tarim yapan vatandaslara ekipman destegi sagladiklarini, kentteki marketlerin yerli ürünleri satmasi gerektigini belirten Sekmen, kendisinin de bu anlamda hem yerel hem de zincir marketlerle görüsme yapacagini aktardi.

Erzurum'un her alanda gelisen kent oldugunu vurgulayan Sekmen, "Büyüksehir Belediyesi olarak turizmden sanayiye, tarimdan hayvanciliga kadar büyük desteklerimiz oluyor. Istiyoruz ki vatandasimiz daha çok kazansin, bu sehirde rahat etsin ve sehrine baglansin. Her sektöre ayri ayri desteklerimiz oluyor." dedi.
Kaynak: AA