Icra Yoluyla Alinan Bebegini Göremeyen Anne Yardim Istiyor

Adiyaman’da icra memurlari araciligiyla alinan ve ayni gün geri getirilmesi gereken 1,5 yasindaki bebegini bir daha göremeyen Hayriye Küçük, anne sütüyle beslenen çocugunun kendisine teslim edilmesini istedi.

Icra Yoluyla Alinan Bebegini Göremeyen Anne Yardim Istiyor
Adiyaman merkez Bahçecik Mahallesi’nde ikamet eden 24 yasindaki Hayriye Küçük, iddialara göre yaklasik 2 yil önce görücü usulü tanistigi Y.Ü. ile dini nikahla evlendi. Evlendikten 2 ay sonra esiyle sorun yasadigini iddia eden Küçük, hamileyken babaevine geri döndü. Hamilelik sürecini babaevinde geçiren ve dünyaya bir erkek çocuk getiren Hayriye Küçük, çocuguna A.K.Ü. ismini verdi. Bebeginin eski esi Y.Ü. tarafindan daha önce kaçirildigini ve yapilan ihbar sonrasinda çocugun polis ekipleri tarafindan bulunarak kendisine teslim edildigini iddia eden Küçük, 1,5 yasindaki bebeginin icra memurlari tarafindan 18 Eylül günü saat 11.00 sularinda kendisinden teslim alindigini ve çocugunun ayni gün içerisinde saat 15.00’de geri getirilmesi gerektigi halde 3 gündür çocugundan haber alamadigini söyledi.

Eski esi Y.Ü’ye ulasamadigini ve çocugundan hiçbir sekilde haber alamadigini iddia eden Hayriye Küçük, yetkililerden kendisine yardim edilmesini ve anne sütüyle beslenen çocugunun kendisine teslim edilmesini istedi.

Çaldigi her kapinin yüzüne kapandigini iddia eden anne Küçük, “Ben bundan 2 yil önce dini nikahli bir evlilik yaptim. 2 aylik evliyken babamin evine geldim ve çocugumu burada dogurdum. Hiçbir sekilde beni kendisi aramadi ve çocuk olduktan sonra ’Çocuk benden degil, ben DNA testi yapacagim’ dedi ve gelmedi. Daha sonra çocugumu bir defa kaçirdi, polis ekipleri kaçirilan çocugumu 1 saat içerisinde bularak bana getirdi. Bu cumartesi günü icra memurlari gelerek çocugu benden aldi. Hiçbir sekilde çocugun yanina yaklastirmadilar, ’Siz gelmeyin tartisma çikar, sizlere söz veriyorum çocugunuzu geri getirecegiz’ dedi.

Ama çocugumu geri getirmediler ve 3 gündür çocugum kayip. Hiçbir sekilde kendisinden haber alamiyorum. Devlet dairelerine gidiyorum, ’Size gerekilen haber verilecek’ diyorlar ve beni geri gönderiyorlar. Bana hiçbir sekilde yardim etmiyorlar. Çocugum 3 gündür kayip. Ben onu emziriyorum, sadece anne sütü aliyor. Hiçbir sekilde iz yok ve kime gidersem bana yardimci olmuyor. Allah rizasi için bana yardim edin. Ben 3 gündür çocugumun ne sesini duyabiliyorum ne de görebiliyorum. Kendisine hiçbir sekilde ulasamiyorum. Eski esimi birçok farkli numaradan aradim ama açmiyor. Kime gitsem bana yardimci olmuyor, beni basindan saliyorlar. Kendi çocuklari olsa bir dakika durmazlar. Ben çocugumdan gelecek güzel bir haber bekliyorum, kosa kosa giderim. Olayin yasandigi gün çocuk gelmeyince icra memurlarini aradim, ’Bizim yapabilecegimiz bir sey yok, üzgünüz’ dediler. ’Eger siz bize para verseydiniz saat 3’e kadar yaninda dururduk, size çocugunuzu geri getirirdik’ dediler. ’Siz bize hiçbir ücret vermediniz’ diye size bir sey yapamayiz diyorlar. Icra memurlari benden para talep etti, ben de veremedigim için çocugumu bana geri getirmediler. Gelen memurlarin içerisinde bulunan bir kisinin soyadiyla eski esimin soyadi da ayni uyusuyor. Ben düsünüyorum acaba aralarinda bir akrabalik var mi, acaba kendilerine para verildi de mi tutuldu, bilmiyorum. Benim tek istedigim çocugumun bana geri getirilmesi” dedi.

Kaynak: İHA