Hakkari'de 'KUSI Il Planlama Ve Gelistirme Kurulu Toplantisi' Yapildi

Hakkari'de "Kamu Üniversite Sanayi Isbirligi (KUSI) Il Planlama ve Gelistirme Kurulu Toplantisi" gerçeklestirildi.

Valilik toplanti salonunda Vali Yardimcisi Mustafa Berat Kasimoglu Baskanliginda yapilan toplantida, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Murat Koca, KÜSI’nin amaci ve kentte saglayacagi katkiya iliskin konusma yapti.

Gündem maddelerinin görüsülmesinin ardindan kentin sanayisine iliskin politika ve stratejilerin belirlenmesi, sorunlarin tartisilmasi ve bunlara iliskin çözüm üretilmesine yönelik konular ele alindi.

Toplantida, kentin sanayi ve teknoloji envanterinin çikarilarak kayit disilik ve haksiz rekabetin engellenmesi için eylem plani hazirlanmasi, kentte ithal edilen ürünlerin yurt içinden temini konusunda tarama yapilarak potansiyel is birligi çalismalarinin hayata geçirilmesi, kentin ihracat kapasitesinin artirilabilmesi amaciyla yeni ürün gelistirilmesi ve yeni pazarlara ulasilabilmesi için potansiyel ürün ve üreticilerin tespit edilip desteklenmesine iliskin çalismalarin yapilmasina karar verildi.

Toplantiya, Hakkari Belediye Baskan Yardimcisi Hamit Zibek, sivil toplum kuruluslari temsilcileri, Hakkari Üniversitesi ögretim üyeleri ve kurum amirleri katildi.

Kaynak: AA