Tokyo'da Gümüs Madalya Kazanan Paralimpik Okçu Bülent Korkmaz, Memleketi Biga'da Coskuyla Karsilandi

2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda gümüs madalya kazanan milli okçu Bülent Korkmaz, memleketi Çanakkale'nin Biga ilçesinde coskuyla karsilandi.

Gençlik ve Spor Bakanliginin tahsis ettigi otobüsle kortej esliginde Biga'ya gelen Bülent Korkmaz, esi Fatma Korkmaz ile hasret giderdi.

Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan'in çiçek takdim ederek kutladigi Korkmaz'i vatandaslar ellerindeki Türk bayraklariyla alkisladi.

Bülent Korkmaz, yaptigi konusmada, çok çalisarak bugünlere geldigini söyledi.

Basta Bakanlik olmak üzere ilgili tüm kurumlarin kendilerine destek verdigini belirten milli sporcu, "Bu kadar özverili çalismanin da neticesini aldik diye düsünüyorum. Bir puanla altini kaçirdik ama insallah 3 sene sonra düzenlenecek olan olimpiyatta madalyanin rengini altin yapariz. Emegi geçen herkese çok tesekkür ederim." diye konustu.

Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan da Bülent Korkmaz'in basarisindan dolayi gururlandiklarini ifade etti.

Erdogan, Bülent Korkmaz'a basarisindan dolayi tesekkür ederek, "Rabbim yolunuzu açik etsin, basarilarinizin devamini diliyorum. Ayrica Biga'da çocuklarimizin ve gençlerimizin branslarina göre sportif faaliyetlerde bulunmalari için modern tesisleri hazirlamak gibi bir görevimiz var. Ilçemizdeki spor alanlarinin onarimi ve yeni spor merkezlerinin kazandirilmasi için de yogun bir mesai harciyoruz." ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Bülent Korkmaz'a plaket ve hediyeleri takdim edildi.

Kaynak: AA