Azerbaycanli Genç Bozkurt'taki Sel Felaketinin Yaralarinin Sarilmasinda Gönüllü Olarak Görev Aliyor

Üniversiteyi Türkiye'de okuyup Kahramanmaras'a yerlesen Türk Kizilay gönüllüsü Tural Sahbazli: 'Kizilayci olmak hiçbir afete sessiz kalmamaktir. Antalya'daki yanginlari duydugumda oraya gittim on bir gün gönüllü olarak görev aldim. Daha sonra burada sel oldugunu duyunca buraya geldim'

VURAL AKKIRPI - Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yasanan sel felaketine Azerbaycanli Tural Sahbazli gönüllü olarak katiliyor.

Ilçede 11 Agustos'ta siddetli yagislarin ardindan Ezine Çayi'nin tasmasi sonucu yasanan sel felaketinin yaralarinin sarilmasi için çalismalar tüm hiziyla sürüyor.

Çalismalarda gönüllüler de aktif olarak görev aliyor.

Türk Kizilayda gönüllü olarak görev alan 28 yasindaki Azerbaycanli Tural Sahbazli, Bozkurt'ta günlük hayatin normale dönmesi, selzedelerin ihtiyaçlarinin giderilmesi için özveriyle çalisiyor.

Sahbazli, AA muhabirine, üniversite egitimini Türkiye'de tamamladigini, Kahramanmaras'ta özel sektörde yönetici olarak çalismaya devam ettigini, Kahramanmaras Azerbaycan Egitim Kültür ve Dayanisma Derneginde yöneticilik yaptigini söyledi.

Kizilaya 2012 yilinda kan bagisinda bulunurken gönüllü olmaya karar verdigini söyleyen Sahbazli, o tarihten sonra pek çok sivil toplum kurulusunda görev aldigini aktardi.

"Kizilay teskilatiyla tanistim, ilk olarak kan gönüllüsü oldum. Sonra sube gönüllüsü olarak halen devam ediyorum." diyen Sahbazli, Antalya'daki yanginlarda da olarak görev aldigini belirtti.

Sahbazli, "Kizilayci olmak hiçbir afete sessiz kalmamaktir. Ben de Antalya'daki yanginlari duydugumda oraya gittim on bir gün gönüllü olarak görev aldim. Daha sonra burada sel oldugunu duyunca buraya geldim ve on bes gündür Bozkurt'ta gönüllü olarak görev aliyorum." diye konustu.

Gida, yemek dagitimi, temizlik gibi isleri yaptigini anlatan Sahbazli, "Burada çadirlarda yemek dagitimi, erzak dagitimi gibi isler yapiyorum. Afetten zarar gören is yerlerinde de temizlik yaptim. Ne görev varsa gönüllü olarak destek olmaya çalisiyorum." dedi.

Kaynak: AA