Israil Güçleri, Hapishaneden Firar Eden 6 Filistinliden Son Ikisini De Yakaladi

Israil polisi, 6 Eylül'de ülkenin kuzeyindeki Gilboa Hapishanesi'nden firar eden 6 Filistinliden son ikisinin de yakalandigini duyurdu.

Israil polisinden yapilan yazili açiklamada, Gilboa Hapishanesi'nden kaçan Filistinli tutuklulardan son ikisinin de isgal altindaki Bati Seria'nin Cenin kentinde yakalandigi belirtildi.

Açiklamada, aranan iki firari tutuklunun kaldigi evin, Israil Iç Istihbarat Servisi Sin-Bet'in verdigi istihbarat üzerine tespit edildigi ve herhangi bir direnis göstermeden Israil güçlerince yakalandiklari kaydedildi.

Israil’in Yediot Ahronot gazetesinin haberinde de yakalanan son iki firari Filistinli tutuklunun Islami Cihad Hareketi mensubu Yakub Nufeyat ve Eyhem Fuad Kemamci oldugu aktarildi.

Israil Kanal 13 televizyonunun haberinde ise Sin-Bet'in verdigi istihbarat bilgisi üzerine, Israil polisine bagli Yamam birligi unsurlarinin, firari Filistinli tutuklulari yakaladigi ifade edildi.

- Hapisten firar eden 6 Filistinli tutuklu

Filistinli 6 tutuklu, 6 Eylül sabahi, Israil'in kuzeyinde yer alan yüksek güvenlikli Gilboa Hapishanesi'nden tünel kazarak firar etmisti.

Hapisten kaçan Fetih Hareketi'nin silahli kanadi El-Aksa Sehitleri üyesi Zekeriya ez-Zubeydi ile Islami Cihad Hareketi mensubu Muhammed Kasim el-Arida, Yakub Mahmud Kadri ve Eyhem Fuad Mahmud Abdullah el-Arida yakalanmisti.

Hapisten firar eden diger iki Filistinli tutuklu Eyhem Fuad Kemamci ve Yakub Nufeyat'in da yakalanmasiyla firar eden tüm Filistinli tutuklular yakalanmis oldu.

Filistin kaynaklarina göre, Israil hapishanelerinde 365'i "idari tutuklu" olmak üzere yaklasik 4 bin 500 Filistinli bulunuyor.

Kaynak: AA