Deprem Sonrasi Agir Hasarli Tespit Edilen Evdeki 10 Kisi Çadira Yerlestirildi

Denizli’de meydana gelen deprem sonrasi Çal ilçesinde birkaç yapi hasar gördü. Agir hasarli bir evde yasayan 10 kisilik aile yikilma riskine karsi tahliye edilerek AFAD tarafindan kurulan çadira yerlestirildi.

Deprem Sonrasi Agir Hasarli Tespit Edilen Evdeki 10 Kisi Çadira Yerlestirildi
Afet ve Acil Durumu Yönetimi Baskanligi (AFAD) Deprem Dairesi Baskanligindan alinan bilgilere göre; Denizli’nin Honaz ilçesinde 21.00 siralarinda 3.0 büyüklügünde deprem meydana geldi. Deprem sonrasi Çal ilçesi Karapinar Mahallesinde bulunan bazi yapilarda hasar olustu. Ihbar üzerine bölgeye jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Mahallede incelemede bulunan hasar tespit komisyonu bir evi agir hasarli, cami, beraberindeki lojman ve birkaç evi ise az ve orta hasarli olarak belirledi. Agir hasarli bulunan evde yasayan 10 kisilik Tekeli ailesi AFAD ekipleri tarafindan evin önüne kurulan çadira yerlestirildi. 3 gündür kentte devam eden depremler nedeniyle evin farkli noktalarinda çökme ve ayriklarin olustugu belirtildi.

“Depremlerden dolayi evimizde hasar olustu”

3 gündür devam eden depremler nedeniyle evlerinde hasar olustugunu belirten Halil Tekeli, “Köyümüzde 3 gündür devam eden bir deprem var. Sürekli gece gündüz devam ediyor, biraz önce yine olmustu. Evimiz biraz eskiydi. Bu depremlerden dolayi evimizde hasar olustu. Bugün olan deprem ile birlikte hasar biraz daha çogaldi. Ihbarimiz üzerine yetkili kurumlar geldi. Önce hasar tespiti yapildi. Hasar gören yerleri raporladilar. Daha sonra AFAD ekipleri çadir kurdu. Çok iyi yardimci oldular. Bir sikintimiz olmadi” dedi.



“Geceleri çok soguk oluyor”

Mahallede bulunan diger yapilarda da hasar olustugunu belirten Tekeli, “Bu evde biz 10 kisi yasiyoruz. Dedemizden kalma bu evde hep beraber yasiyorduk. Agir hasar olustu, girmememiz gerektigini söylediler. Bekliyoruz süreç nasil devam edecekse artik. Hava serin, geceleri çok soguk oluyor. 2 gün önce yagmur yagmisti, zemin biraz islak. Bakalim ilk gecemizi nasil geçirecegiz. Sadece bizim evimiz degil, köydeki diger evlerde de hasar var. Camimizde, lojmanda ve diger arkadaslarin evlerinde de hasar var” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA