28. Uluslararasi Adana Altin Koza Film Festivali'nde 'Yasam Boyu Onur Ödülleri' Törenle Verildi

Adana'da bu yil 28'incisi düzenlenen Uluslararasi Adana Altin Koza Film Festivali'nde "Yasam Boyu Onur Ödülleri" oyuncular Serif Sezer ve Haluk Bilginer ile yönetmen Yavuz Turgul'a verildi.

Sunuculugunu Dolunay Soysert ve Volkan Severcan’in yaptigi tören bir restoranda gerçeklestirildi.

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, törende yaptigi konusmada, "Nasil ki Altin Koza Türkiye sinemasina, Türkiye sinema endüstrisine olaganüstü büyük katkilar koyuyorsa bunda siz degerli sanatçilarin Adana’ya gelmenizin, Adana’yi sereflendirmenizin büyük rolü var. Altin Koza deyince elbette film festivali akla gelir, sinema deyince de Adana akla gelir. Bu kadar güzel, bu kadar degerli sanatçi yetistiren, bu kadar güzel bir kentin bir evladi olmaktan ben iftihar duyuyorum, mutluluk duyuyorum, onur duyuyorum.” ifadelerini kullandi.

Ardindan oyuncu Serif Sezer'e Onur Ödülü'nü oyuncu ve yönetmen Yilmaz Güney'in esi Fatos Güney takdim etti.

Ödülünü, Adana Belediye Baskani Zeydan Karalar ve Hale Soygazi'nin elinden alan Haluk Bilginer, "Bu onuru iki çok sevdigim ustayla paylasiyor olmak, Yavuz Turgul ve Serif Sezer ustalarla paylasiyor olmak benim için büyük bir onur. Sizlere çok çok tesekkür ediyorum." dedi.

Törene rahatsizligi nedeniyle gelemeyen Yönetmen Yavuz Turgul’un ödülünü ise kizi Nisan Turgul, Ali Haydar Bozkurt ve Esber Yagmurdereli’nin elinden aldi.

Törenin ardindan Ferhat Livaneli konser verdi.

Kaynak: AA