Denizli'de Egitim-Ögretim Haftasi Törenle Kutlandi

Denizli’de Egitim-Ögretim Haftasi, Havva-Süleyman Yaglica Ortaokulu’nda düzenlenen törenle kutlandi. Açilis konusmasini yapan Milli egitim Müdürü Süleyman Ekici, “797 okulda 183 bin 257 ögrencimiz ve 14 bin 834 ögretmenimizle birlikte yeni bir egitim-ögretim yilina baslamanin heyecani, sorumlulugu ile hayirli bir egitim yili diliyorum” dedi.

Denizli'de Egitim-Ögretim Haftasi Törenle Kutlandi


Ilkögretim Haftasi Il Kutlama Programi Merkezefendi Havva-Süleyman Yaglica Ortaokulu’nda düzenlenen törenle gerçeklestirildi.

2021-2022 egitim-ögretim yili Ilkögretim Haftasi Kutlamalari Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici’nin Atatürk Aniti’na çelenk sunmasi ile basladi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsimizin okunmasi ile devam eden programda Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici Ilkögretim Haftasi açilis konusmasi yapti. Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici konusmasinda, “Bugün Denizli Il Milli Egitim Müdürlügü olarak 797 okulda 183 bin 257 ögrencimiz ve 14 bin 834 ögretmenimizle birlikte yeni bir egitim-ögretim yilina baslamanin heyecani, sorumlulugu ile hayirli bir egitim yili diliyorum. Ögrencilerimizin civil civil sesleriyle okulumuz koridorlarini ve siniflari doldurmalari en büyük mutluluk bizler için. Bizler, siz ögrencilerimizi çok özledik. Sizlerin de okullarinizi çok özlediginizi biliyoruz. Uzun bir aradan sonra okullarimiz çiçekleri olmayan bir bahçe, suyu olmayan bir dere gibiydi. Geldiniz senlendik, çiçeklendik, hos geldiniz” dedi.



“Umudumuz, gelecegimiz, sevgili ögrencilerimiz”

Veli, ögrenci ve ögretmenlerin pandemi kurallarina gereken hassasiyeti gösterecegini inandigini belirten Ekici, “Evinizden sonra en fazla vakit geçirdiginiz, paylasmayi, yardimlasmayi, basariya arkadaslarinizla el ele yürümeyi ögrendiginiz okullarinizin açilmasinin mutluluk ve sevincini yasadiginizi biliyor ve mutlulugunuzu paylasiyorum. Size sunulan egitim imkânlarini en iyi sekilde degerlendirerek, kendinizi gelecege birikimli ve donanimli sekilde hazirlayarak, ülkemizi ve milletimizi sevindireceginizi lütfen unutmayiniz. 2021-2022 egitim-ögretim yilinda dikkat etmemiz gereken öncelikli konularin basinda salgin süreci gelmektedir. Çocuklarimizin saglikli ve güvenli bir egitim- ögretim yili geçirebilmeleri için, veli, ögretmen ve ögrencilerimiz maske, mesafe ve temizlige gereken hassasiyeti göstereceginize inaniyorum. Bu duygu ve düsüncelerle; tüm idareci ve ögretmen arkadaslarima, ögrencilerime ve ailelerine en içten sevgi ve basari dileklerimi sunuyor, 2021-2022 egitim-ögretim yilinin hayirli ve basarili geçmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.

Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici’nin konusmasinin ardindan Havva-Süleyman Yaglica Ortaoklu Ögrencisi Belinay Bilmez günün anlam ve önemi belirten konusmasini yapti. Ögrenci Hilal Tarim’in “Burasi Okul Ey Çocuk” isimli siiri seslendirmesi sonrasinda okul müzik ögretmeni ögrencilerin farkli enstrümanlarla esliginde farkli müzikler çalindi. Program sonrasinda Vali Ali Fuat Atik ve beraberindekiler siniflari gezerek ögrenciler ile hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA