Demokrat Parti'de Il Baskanligina Atama Toplu Istifa Getirdi

Bolu’da Demokrat Parti üyesi 60 kisi, il kongrelerinin süresiz olarak ertelenerek baskanin atama yoluyla gerçeklemesi üzerine toplu halde istifa etti. Eski Il Baskani Adem Gümüs, istifalarin il genelinde devam edecegini söyledi.

Demokrat Parti'de Il Baskanligina Atama Toplu Istifa Getirdi
Bolu’da, Demokrat Parti Il Baskanligi Subat ayinda kongre yapma karari aldi. Alinan kararin ilçe seçim kuluna sunulmasinin ardindan Genel Baskan Yardimcisi Murat Aydogdu, Bolu’ya gelerek kongreyi süresiz olarak erteletti. Kongrenin süresiz olarak ertelendigini ve il baskaninin atama yoluyla yapilacagini ögrenen eski Il Baskani Adem Gümüs ve partililer duruma tepki gösterdi. Konuyu parti genel merkezine tasiyan ancak bir çözüm bulamayan Gümüs ve beraberindeki 60 kisi istifa etme karari aldi.

“Genel baskan telefonlarimiza cevap vermedi”

Gümüs, “Biz 2-3 ay evvel il baskanimiz ve yönetim kurulumuzun süresi doldugu için kongre karari aldik ve ilçe seçim kurulu hakimligine bildirdik. Bir iki kisi devreye girerek Ankara’da Genel Baskan Yardimcisi olarak geçinen Murat isimli bir zat Bolu’ya geldi. Bu kisi Bolu’da 3 kisiyle irtibata geçti. Il baskanligimizin almis oldugu karari, seçim kuruluna bildirmis oldugu kongre kararini süresiz olarak ertelettiler. Murat isimli Genel Baskan Yardimcisi geçinen sahis partiyle alakasi olmayan kisiyi maalesef burada atanmasini istedi. Bu atamayi yapti. Bunun üzerine genel baskani aradik. Genel baskan telefonlarimiza cevap vermedi” dedi.



“Bittigimizi o gün anladim”

Partisinin genel merkezinde teskilat baskanliginin olmamasini elestiren Gümüs, “Her partinin teskilat baskani olur. Bittigimizi o gün anladim ben. Demokrat Partisi olarak bizim Türkiye’de bittigimizi orada anladim. Genel merkezde teskilat baskanimiz yokmus. Eger bizim genel baskanimiz olsaydi bizim genel merkezimiz olsaydi, genel merkezde teskilat baskanimiz olurdu. Su an Demokrat Parti genel merkezinde teskilat baskani yok. Hiçbir partide böyle bir sey yoktur. Eger bir genel merkezde genel idare kurulu yoksa, teskilat baskani yoksa o parti bitmistir” seklinde konustu.



"Istifalar sürecek”

Istifalarin ilçelerde de sürecegini söyleyen Gümüs, “Ben sogudum. Arkadaslarimizin da isyanini gördüm. Ben de bugün grupla birlikte istifa etme kararini üzüntüyle aldik. Suan istifa eden 60 kisi civarinda. Bu istifalar devam edecek. Sadece Bolu merkeziyle kalmayacagiz bütün ilçelerimizi gezip Demokrat Parti olarak hak etmedigimiz böyle bir olayi yasamamak için ilçelerde de istifalarimizi sürdürecegiz. Sayin Gültekin bey parti etiketimizle seçilmis bir milletvekilidir. Parlamentoda devam etsin. Ama tabanda biz artik amacimiz olmayan inancin etrafinda olmama kararini bugün aldik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA