Sancaktepe-Çekmeköy metro inşaatı göçtü! Mahalleli İBB'ye tepki gösterdi: Can güvenliğimiz yok

İstanbul Sancaktepe’de Veysel Karani Mahallesi'nde yürütülen metro inşaatı sahasında göçük meydana geldi. Metro inşaat sahasında meydana gelen göçük sırasında 1 işçi hayatını kaybederken 1 işçi yaralandı. Mahalle sakinleri tedbirsiz ve önlemsiz çalışan İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimine tepki gösterdi.

Sancaktepe-Çekmeköy metro inşaatı göçtü! Mahalleli İBB'ye tepki gösterdi: Can güvenliğimiz yok
Sancaktepe-Çekmeköy metro inşaatı göçtü! Mahalleli İBB'ye tepki gösterdi: Can güvenliğimiz yok
Olay, dün saat 15.30 sıralarında yapım çalışması devam eden Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattının Veysel Karani Mahallesi durağında meydana geldi.

Metro inşaat sahasında işçilerin çalışması esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle göçük meydana geldi.

Göçük altında kalan işçilerden Ömer E. ve İsmail Ö. yaralı olarak çıkarıldı. Hastaneye kaldırılan işçilerden Ömer E. yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Kazanın ardından olay yerine gelerek inceleme yapan polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı. Çevre sakini Davut Kaya, 'Yandan kayma yaptı dediler. İki yaralı var dediler, onlardan biri de hastanede hayatını kaybetmiş' dedi.

TEPKİ: 'MAHALLELİ OLARAK BİZİM DE CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK'

Mahalle sakinleri, çalışmalardan dolayı işçilerin can güvenliği olmadığı gibi kendilerinin de can güvenliklerinin olmadığını belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi.

Mahalle sakinlerinden Emine Kaya, 'Metro inşaatında göçük oluşmuş, evlerimizin balkonlarından baktığımızda sağlık ekipleri ve polisler geldi. Çalışan işçilerin can güvenliği yok ama mahalle olarak bizim de can güvenliğimiz yok.

İş makineleri girip çıkıyor, defalarca söylememize rağmen hiçbir şekilde önlem alınmıyor. Buralar toz bulutu durulmuyor, biran evvel önlem alınması lazım.

İnşaat alanı evimize çok yakın. Her dakika iş makinesi giriyor. Burada herhangi bir çocukta ölebilirdi, biran evvel önlem alınması lazım' diye konuştu.