Rize'de Siddetli Yagis Etkisini Gösterdi

Rize’de siddetli yagis sel ve heyelanlara neden oldu.

Rize'de Siddetli Yagis Etkisini Gösterdi
Rize’de öglen saatlerinde baslayan siddetli saganak yagis nedeniyle derelerin debisi yükselince Salarha vadisinde dere karayoluna tasti. Karayolundan akan dere nedeniyle sürücüler zor anlar yasadi. Merkeze bagli Muradiye beldesinde ise yer yer siddetli yagislar nedeniyle kopmalar yasandi. Kopmalar nedeniyle tehlike altinda olan evler ise güvenlik önlemi amaçli tahliye edildi.

Yagmurdan korktugu için evi tahliye etmek zorunda kaldigini dile getiren Hatice Basçilar isimli vatandas, “Yagmur ilk basta az yagiyordu ama ögleden sonra saat bes gibi bir anda yogunlasti. Dere tas, kütük ne varsa önüne alip götürüyor. Insanlar yagmurlu günlerde burada yasamaya korkar oldu. Üstten asagiya dogru yüklü bir sekilde gelen su evin altina birikti. Eve girmeye korkuyorum. Ev kopup gidecek diye korkuyorum. Ne yapacagimi bilmiyorum” dedi.

Köylerinde 25 hanenin heyelan korkusu nedeniyle evini terk ettigini dile getiren Muradiye beldesine bagli Kömürcüler Mahallesi Muhtari Ekrem Yazici ise, “Bugün saat 17.00 sularinda baslayan yagmur köyü etkisi altina aldi. Mahallede 25 hane evden çikti. Biz büyüklerimizden yardim bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA