Esnafa Finansal Okuryazarlik Egitimi Verilecek

TESK Genel Baskani Bendevi Palandöken: '22 Agustos'ta baslayacak finansal okuryazarlik egitimleriyle esnaf ve sanatkarlarimiz, islerini uluslararasi standartta gelistirme imkanina sahip olacak'.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlari Konfederasyonu (TESK) Genel Baskani Bendevi Palandöken, esnafin teknolojiye uyum saglamasi için üç kurulusun is birligiyle önemli bir adim atildigini belirterek, "22 Agustos'ta baslayacak finansal okuryazarlik egitimleriyle esnaf ve sanatkarlarimiz, islerini uluslararasi standartta gelistirme imkanina sahip olacak." ifadelerini kullandi.

TESK'ten yapilan açiklamaya göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininda is yapamayan esnaf ve sanatkarlarin yasadigi zorlu sürece destek olmak için Konfederasyon, Istanbul Arel Üniversitesi ile DMW Egitim ve Danismanlik Hizmetleri AS arasinda is birligi protokolü imzalandi.

Protokolle esnaf ve sanatkarlara bir yil süreyle her ay bir gün ücretsiz çevrim içi finansal okuryazarlik egitimi verilecek. Ilk egitim 22 Agustos Pazar günü yapilacak.

Esnaf ve sanatkarlarin salgin sonrasi yeni normal düzene adapte olmasini, gelirlerini artirmasini ve islerini uluslararasi standartlara tasimasini saglamak amaciyla düzenlenecek egitim ücretsiz olacak.

Esnaf ve sanatkarlar, egitimlere bilgisayar, tablet veya cep telefonlari üzerinden katilim saglayabilecek.

Bu imkandan yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarlar, "https://dmwdanismanlik.com/duyurular/finansal-okuryazarlik-egitimi-basvuru-formu/" üzerinden kayit yaptirabilecek.

- "Esnafimiz teknolojik gelismelere ayak uydurmaya hazir"

Açiklamada görüslerine yer verilen Palandöken, finansal okuryazarlik egitimleri ile esnaf ve sanatkarlarin teknolojiye uyum saglamasi için önemli bir adim atildigini belirtti.

Palandöken, salgin döneminde en büyük sikintiyi geleneksel yapidaki esnafin yasadigina dikkati çekerek, sunlari kaydetti:

"Yeni teknolojiye ayak uyduramadigi için issizlikten de en çok zarar görenler bizim kesim oldu ancak esnafimiz geçmisten ders alip gelecegin teknolojik gelismelerine ayak uydurmaya hazir. 22 Agustos'ta baslayacak finansal okuryazarlik egitimleriyle esnaf ve sanatkarlarimiz, islerini uluslararasi standartta gelistirme imkanina sahip olacak."
Kaynak: AA